36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022
1+1=1 (Lietuva):

Dmitrij Golovanov - piano;
Juozas Kuraitis - saxes.

1+1=1. Ši keista matematinė lygybė slepia į vieną skambesį susijungusias dvi ryškias džiazo scenos asmenybes – Juozą Kuraitį ir Dmitrijų Golovanovą.

Pastaruoju metu Lietuvos džiazo scenose vis aktyviau besireiškiantis saksofonininkas Juozas Kuraitis mokėsi Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijoje, S.Šimkaus konservatorijoje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (P.Vyšniausko saksofono klasėje), stažavosi Suomijoje Sibelijaus akademijoje (pas Manuel Dunkel), šiuo metu studijuoja magistrantūroje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (dėstytojas L.Mockūnas). Juozas Kuraitis išryškėjo jau muzikuodamas studentiškuose kolektyvuose. Yra 6 konkursų laureatas.

Lankstus saksofonininkas atlieka ne tik džiazo, bet ir akademinę, latin, popmuziką - jis yra grojęs solo su Klaipėdos kameriniu orkestru bei Klaipėdos kamerinio orkestro koncertmeisterių kvartetu, jo saksofonas skambėjo grupėje In Culto, saksofonų kvartete Sax Fix; saksofonininkas pasirodo ir su didžėjais. Su įvairiais kolektyvais Juozas Kuraitis yra grojęs Didžiajame muzikų parade, Gaidos festivalyje, visuose Lietuvos džiazo festivaliuose, kituose renginiuose.

Regis, duetas – mėgiamiausias Juozo Kuraičio žanras. Pernai jo ir Tomo Razmaus saksofonų duetas For Free, pavergęs Vilnius Jazz Young Power publiką, iškovojo pirmojo Young Power konkurso Didįjį prizą. Šiemet Juozas Kuraitis vėl pasirodo duetu, šį sykį su pianistu Dmitrijumi Golovanovu, kuris konkurse groja ir solo.

Šmaikštumo nestokojantys muzikantai savo kompoziciją pavadino taip - A.Einšteinas kartą pasakė: "Nežinau kokiais ginklais bus kariaujama Trečiajame Pasauliniame kare, Ketvirtajame bus naudojami pagaliai ir akmenys".

© Jūratė Kučinskaitė




Vilnius Jazz'2007

Andy Emler trio

Prancūzija

Rova Special Sextet

JAV / Lietuva / Šveicarija

Ronin

Šveicarija

Dainius Pulauskas Group

Lietuva

Nomad

Austrija

Ibrahim Electric feat. Liudas Mockūnas

Danija / Lietuva

Monika Heidemann Band

JAV

Arūnas Šlaustas Jazz Project

Lietuva

Fritz Hauser

Šveicarija

Farmyard Animals Trio

D.Britanija

Juozas Milašius

Lietuva

Magic Mushrooms

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2007

Dmitrij Golovanov

Lietuva

Untitled

Lietuva

1+1=1

Lietuva

QU5

Lietuva