36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022
Farmyard Animals Trio (D.Britanija):

Pete Flood - drums;
Alex Kidston - tuba;
Brendan Kelly - saxophones.

 

Farmyard Animals Trio atstovauja šiandien itin turtingą ir spalvingą Didžiosios Britanijos džiazo sceną, kurioje aktyviai reiškiasi jaunoji karta, ieškanti naujų improvizacinės muzikos formų.

Šis neįprastos sudėties trio - viena drąsiausių alternatyvių džiazo grupių Didžiojoje Britanijoje. Jauni, šmaikštūs, drąsūs ir kūrybingi, surinkę visa, kas geriausia šiuolaikinio džiazo ir eksperimentinės muzikos scenoje, Farmyard Animals Trio savo originaliose kompozicijose pristato intriguojantį ir šelmišką world džiazo, patrakusių improvizacijų ir švelnaus pastoralinio skambesio mišinį, kuriame gali atpažinti arabų, Balkanų, Katalonijos, Amerikos kultūrų elementus, pateiktus išradingai ir šmaikščiai, su britišku humoru. Jų muzika ne tik suvirpina klausytojų sielas, “įjungia” jų veiduose šypsenas, bet ir priverčia pajudėti kojas.

Jau 5 metus gyvuojantis trio mėgsta muzikuoti neįprastose erdvėse ir rengti netikėtus projektus. Farmyard Animals Trio nariai teigia, kad jų muziką inspiruoja kelionės ir jose pažintos skirtingos kultūros. Savo keliones pradėję 2002 Stambule, ekspromtu koncertavę Kadikoy mieste, vėliau jas tęsė turu per visą Didžiąją Britaniją. Trio nariai įsilieja į kitus kolektyvus, tokius kaip folk bigbendas Bellowhead, ar Setsubun Bean Unit - eksperimentinį ansamblį, jungiantį orientalistinius ir vakarietiškus metodus, japonų folk ir ceremonijų muzikos bei avangardo elementus, kurio atsiradimą inspiravo trio pažintis su japonų kultūra ir bendradarbiavimas su japonų muzikantais bei šokėjais.

Farmyard Animals Trio saksofonininkas Brendan Kelly, pučiantis sopraninį, tenorinį saksofonus bei bosinį klarnetą, kaip ir kiti trio nariai groja folkbigbende Bellowhead. Jis taip pat reiškias kaip kompozitorius, jo originalios kompozicijos skamba Farmyard Animals Trio programose.

Tūbininkas Alex Kidston, šiame ture pakeitęs originalų grupės narį Gideon Juckes, yra pelnęs pripažinimą naujosios akademinės muzikos scenose. Nepaprastai lankstus Kanados tūbininkas reziduojantis ir dirbantis Londone, nuo pat atvykimo į Britaniją muzikuoja su žymiais kolektyvais, tokiais kaip London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, English National Symphony Orchestra, Toronto Symphony Orchestra, ir daug kt. Jis pasirodo ir kaip solistas.
Alexas Kidstonas puikiai jaučiasi ir grodamas džiazą duetu ir pučiamųjų kvartete ar ansamblyje, ir simfoniniame orkestre. Jis taip pat produktyvus aranžuotojas bei koncertų menedžeris. Tūbininkas groja duetu su saksofonininke Sarah Field bei drauge su ja įsteigtame Trillium pučiamųjų kvartete, aranžuoja jam.
Vienas ryškiausių jaunųjų Britanijos džiazo kūrėjų Farmyard Animals Trio būgnininkas Pete Flood, geidžiamas įvairios krypties ansambliuose - džiazo, roko, folk, eksperimentiniuose. Jo kūrybiniai interesai aprėpia nuo arabų muzikos iki drum’n’base; jo instrumentarijų neretai papildo įvairūs perkusiniai instrumentai bei žaislai, virtuvės rakandai, arba gamtos objektai.
Išradingas būgnininkas ir nenuspėjamas improvizatorius muzikuoja su savo free džiazo ansambliu The Very Tiny Little Kids, yra išleidęs keletą solinių įrašų Manopoderosa slapyvardžiu, dalyvavo Luke Sutherland projekte Bows, grojo suaustru folkloro grupe Blaubauer, groja folk ansamblyje Bellowhead, muzikuoja su Tim van Eyken, duetu su trimitininku Ian R.Watson The Treecreepers, ir kt.

Įstabus būgnininkas ir perkusininkas reiškiasi kaip kompozitorius – jo kompozicijos skamba Farmyard Animals Trio programose; dirba pedagoginį darbą - dėsto mušamuosius Kingstono universitete bei privačiai; užsiima įvairia kūrybine veikla – buvo I.Stravinskio “Kareivio istorijos” sceninio pastatymo meno vadovas, bendradarbiauja su buto šokėju Ken Mai, dalyvavo vizualiojo teatro, instaliacijų ir performansų grupės Fevered Sleep projekte Feast Your Eyes, kuriame muzikavo iš virtuvinių rakandų pasigamintu mušamųjų komplektu.

© Jūratė Kučinskaitė

Vilnius Jazz'2007

Andy Emler trio

Prancūzija

Rova Special Sextet

JAV / Lietuva / Šveicarija

Ronin

Šveicarija

Dainius Pulauskas Group

Lietuva

Nomad

Austrija

Ibrahim Electric feat. Liudas Mockūnas

Danija / Lietuva

Monika Heidemann Band

JAV

Arūnas Šlaustas Jazz Project

Lietuva

Fritz Hauser

Šveicarija

Farmyard Animals Trio

D.Britanija

Juozas Milašius

Lietuva

Magic Mushrooms

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2007

Dmitrij Golovanov

Lietuva

Untitled

Lietuva

1+1=1

Lietuva

QU5

Lietuva