36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022
Magic Mushrooms (Lietuva):

Elena Neniškytė – voice
Paulius Volkovas – guitar
Julius Valančiauskas – bass
Dmitrij Golovanov – keyboards
Gediminas Augustaitis – drums
Mantas Augustaitis – drums
Vygintas Kisevičius – saxes
Justas Keliuotis – trumpet

Jubiliejiniame Vilnius Jazz festivalyje pradedamą naują liniją Vilnius Jazz Extra Line atstovauja Magic Mushrooms. Ši grupė, gyvuojanti trečius metus, gerai žinoma klubų lankytojams, iškristalizavusi savą kryptį - jų “magiškieji grybukai” turi acid jazz, funk, disco, hip hop prieskonį; jų repertuare šalia originalių kompozicijų skamba Tower of Power, Freak Power, The Prince, Liquid Soul bei džiazo kūriniai. Pernai grupė tapo pirmojo Vilnius Jazz Young Power konkurso laureate.

Magic Mushrooms sudaro aštuoni bendraminčiai - sceninės patirties turintys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Vilniaus kolegijos studentai.

Elena Neniškytė, puošianti Magic Mushrooms muzikinį audinį išskirtinio tembro vokalu - Vilniaus kolegijos studentė. Elena sceninę patirtį kaupė dainuodama grupėse No Problem, Juvelyrika, The Chemicals, Fuse Factor, Mushitakta, o taip pat gospel chore Sounds in G.

Grupės saksofonininkas Vygintas Kisevičius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantas (P.Vyšniausko klasė), yra klasikinių bei džiazo konkursų dalyvis ir laureatas, laimėjęs antrą vietą konkurse Džiazo viltis” (2005) bei pirmą – tarptautiniame džiazo saksofonininkų konkurse Latvijoje. Universalus saksofonininkas atlieka ne tik džiazą, bet ir akademinę bei klubinę muziką. Jis grojo studentiškuose kolektyvuose – Karoliniškių bigbende, Lietuvos muzikos akademijos bigbende; grupės Pieno Lazeriai narys, yra muzikavęs su Dmitrijumi Golovanovu, Tomu Dobrovolskiu, Andre Pabarčiūte ir kitais.

Įvairiuose džiazo projektuose pasirodo ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuojantis grupės trimitininkas Justas Keliuotis.

Nuo 14 savo pirmąjį instrumentą fortepijoną pakeitęs į gitarą, Vilniaus kolegijos studentas Paulius Volkovas grojo grupėse NT Swing, Jazz_Hop Community, dalyvavo įvairiuose džiazo projektuose, tarp jų V.Čekasino projekte Balandžio Charono pica, pristatytame praeitame Birštono džiazo festivalyje.

Nuo šių metų Magic Mushrooms klavišiniais groja vienas ryškiausių jaunųjų Lietuvos džiazmenų Dmitrij Golovanov.

Julius Valančiauskas, bosine gitara grojantis nuo 2002, vienodai puikiai jaučiasi tiek džiazo, tiek roko muzikoje. Veiklus muzikantas groja alternatyvaus roko grupėse IR, Caramel Members; su pastarąja nugalėjo konkursuose Brodvėjus Star 2005, Eurorock 2005 ir buvo išrinktas geriausiu instrumentininku. Džiazo patirtį bosistas kaupia grodamas su grupėmis 2Good, The Faces, projektu Jam in the Box, pasirodžiusiu šių metų Kristupo vasaros festivalio programoje.

Magic Mushrooms ritmą atsakingi du būgnininkai – broliai Gediminas Augustaitis ir Mantas Augustaitis.

Nuo pat Magic Mushrooms susibūrimo grupės pulsą laiko būgnininkas Gediminas Augustaitis. Jis mokėsi Kauno J.Gruodžio konservatorijoje, Vilniaus Kolegijoje, šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Savo pirmąjį instrumentą - fortepijoną išmainė į mušamuosius sulaukęs 18, jais grojo pankroko grupėse, o taip pat projektuose su broliu Mantu.

Prieš metus Magic Mushroom papildė ir Mantas Augustaitis. Kaip ir brolis, mušamuosius jis pasirinko būdamas 18 (prieš tai mokėsi groti akordeonu). Nuo to laiko Mantas Augustaitis grojo grupėse The Bray, Black Bishop, Life Style, A Perfect Day for Bannana Fish, Mutabor, muzikavo su grupe Resound. Su grupe UAB Music dalyvavo tarptautiniame festivalyje Kaunas Jazz, grojo grupėje Lietaus uždanga, tapusioje pirmojo Vilnius Jazz Young Power konkurso laureate. Būgnininkas akompanavo gospel chorui Sounds in G, grojo su vokaliste Valentina Jaronskaja, pasirodo su didžėjais, o taip pat projektuose su broliu. Mantas yra Jaunųjų džiazo atlikėjų konkurso Vilniuje 2003 laureatas, 2005 su grupe Groovin' High laimėjo konkurso Džiazo fontanas Panevėžyje Didįjį prizą.

© Jūratė Kučinskaitė




Vilnius Jazz'2007

Andy Emler trio

Prancūzija

Rova Special Sextet

JAV / Lietuva / Šveicarija

Ronin

Šveicarija

Dainius Pulauskas Group

Lietuva

Nomad

Austrija

Ibrahim Electric feat. Liudas Mockūnas

Danija / Lietuva

Monika Heidemann Band

JAV

Arūnas Šlaustas Jazz Project

Lietuva

Fritz Hauser

Šveicarija

Farmyard Animals Trio

D.Britanija

Juozas Milašius

Lietuva

Magic Mushrooms

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2007

Dmitrij Golovanov

Lietuva

Untitled

Lietuva

1+1=1

Lietuva

QU5

Lietuva