36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Yrinauda

Yrinauda (Lietuva):

Dovydas Stalmokas - sax
Paulius Volkovas - g
Mykolas Bazaras - db
Gediminas Augustaitis - dr

Grupė susibūrė šių metų pavasarį prieš pat Vilnius Jazz Young Power konkursą. Jos nariai aktyviai reiškiasi įvairaus stiliaus muzikos projektuose, yra vieni perspektyviausių ir profesionaliausių savo kartos muzikantų. Vilnius Jazz Young Power 2009 konkurso finale kvartetas atliks D.Stalmoko kompoziciją Pancake Nr.1.

Dovydas Stalmokas pradėjo mokytis muzikos Gargždų muzikos mokykloje pas savo tėvą Sigitą Stalmoką, vėliau baigė Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją Rolando Visgaudžio klasėje. Šiuo metu jis studijuoja pas Petrą Vyšniauską Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Saksofonininkas pasirodė pagrindiniuose šalies džiazo festivaliuose, dalyvavo Daliaus Naujokaičio, Kęstučio Vaiginio projektuose, muzikavo su Petru Vyšniausku, Arkadijumi Gotesmanu, Vyčiu Nivinsku ir kitais šalies džiazo meistrais. Iš D.Stalmoko projektų paminėtinas Dedikacija Ornette Colemanui , pristatytas Lietuvos džiazo federacijos koncertuose.

Paulius Volkovas groti gitara pradėjo savarankiškai, vėliau mokėsi pas Joną Jurkūną ir Valdą Grendą, studijavo Vilniaus kolegijos menų fakultete.

Gitaristas nuo studijų metų dalyvauja džiazo festivaliuose ir konkursuose. 2006-aisiais jo trio laimėjo pirmą vietą tarptautiniame konkurse Džiazo fontanas Panevėžyje. Tais pačiais metais su grupe Magic Mushrooms P.Volkovas pelnė antrą vietą Vilnius Jazz Young Power konkurse. 2008-aisiais Magic Mushrooms buvo suteiktas geriausios funk grupės vardas Alternatyvios muzikos apdovanojimuose. Pastarajam kolektyvui ir grupei Left Eye Right gitaristas skiria daugiausia savo kūrybinės energijos.

P.Volkovas dalyvavo ir Daliaus Naujokaičio projektuose, grojo su Eugenijumi Kanevičiumi, Dmitrijum Golovanovu, Liudu Mockūnu, Dariumi Rudžiu ir kitais džiazo meistrais. Jis taip pat bendradarbiauja su lindihopo šokėjais.

Su įvairiais kolektyvais gitaristas pasirodė Vokietijoje, Lenkijoje, Turkijoje, Latvijoje.

Mykolas Bazaras bosine gitara ir kontrabosu groja laisvalaikiu. Muzikantas baigė fortepijono klasę Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje, nuo mažens skambina fortepijoniniame duete su broliu Motiejumi.

Mykolas sėkmingai pasirodė tarptautiniuose pianistų konkursuose Rumunijoje, Danijoje, Vokietijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, skambino koncertuose su Kauno kameriniu bei jungtiniu studentų ir moksleivių simfoniniu orkestrais. Šiuo metu jis studijuoja fortepijoną docento Zbignevo Ibelhaupto klasėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Reikšmingiausi Mykolo džiazo karjeros momentai – pasirodymai trio su broliu Motiejumi ir Ąžuolu Paulausku, muzikavimas su Daliaus Naujokaičio Naujo Atomic Orchestra, grupe Baiba‘s Groove House. M.Bazaras taip pat dalyvavo elektroninės muzikos projekte REsound, grojo popmuzikos grupėje UAB Music, Baltic Salsa Orchestra.

Gediminas Augustaitis taip pat muzikuoti pradėjo fortepijonu, o susidomėjęs džiazu įstojo į perkusijos meistro Arvydo Joffės klasę Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje. Vėliau jis tęsė studijas Vilniaus kolegijos populiariosios muzikos fakultete pas Darių Rudį.

Šiuo metu Gediminas yra Arkadijaus Gotesmano studentas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jis taip pat mokėsi vieną semestrą Kopenhagos ritmo muzikos konservatorijoje Danijoje.

Nuo pat džiazo karjeros pradžios G.Augustaitis skina laurus įvairiuose konkursuose. 2003 metais jo ir brolio Manto Augustaičio mušamųjų duetas laimėjo antrą vietą Vilniaus jaunųjų džiazo solistų ir ansamblių konkurse. 2006-aisiais G.Augustaičio džiazo trio tapo tarptautinio konkurso Džiazo fontanas nugalėtoju.

Būgnininkas prisidėjo ir prie visų Magic Mushrooms laimėjimų – jis groja šioje grupėje nuo jos susikūrimo. 2006-ųjų Vilnius Jazz Young Power konkurse buvo įvertintas Gedimino kaip aranžuotojo talentas: jo džiazo standarto aranžuotė buvo pripažinta originaliausia.
2008-aisiais G.Augustaitis pelnė antrą vietą būgnininkų konkurse Drum Day, kurį surengė sostinės Tamsta klubas.

Būgnininkas bendradarbiavo su daugeliu Lietuvos džiazo meistrų, tarp jų – Artūru Anusausku, Eugenijumi Kanevičiumi, Arkadijumi Gotesmanu, Daliumi Naujokaičiu, Artūru Chalikovu, Liudu Mockūnu, Dmitrijumi Golovanovu, Janu Maksimovičiumi, Vyčiu Nivinsku. Jis taip pat muzikuoja su grupėmis Skamp ir Fusedmarc.

Su įvairiais kolektyvais G.Augustaitis gastroliavo Austrijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Norvegijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Baltarusijoje.

 

Vilnius Jazz'2009

Yuri Honing Wired Paradise

Olandija

Yoriyki Harada - Naoji Kondo

Japonija

Alister Spence Trio

Australija-Kanada-Švedija

Tenko - Uchihashi Kazuhisa

Japonija

Grencso Realtime Collective

Vengrija

trioVD feat. L.Mockūnas & M.Aleksa

Jungtinė Karalystė/Lietuva

K.Vaiginis - D.Pashkevich "Theory Garden"

Lietuva-Latvija-Italija-Indonezija

V.Labutis-E.Kanevičius-A.Gotesman

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2009

Yrinauda

Lietuva

Trees

Lietuva

Yo-Yo-Mo-Mo 4

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2009 Guests

InSearch

Lietuva