36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

V.Labutis-E.Kanevičius-A.Gotesman

V.Labutis-E.Kanevičius-A.Gotesman (Lietuva):

Vytautas Labutis - s
Eugenijus Kanevičius - db
Arkady Gotesman - dr

Prieš gerą dešimtmetį intensyviai koncertavęs trio nutarė vėl improvizuoti kartu ir parengė festivaliui naują programą.

Šiandien ši trijulė skamba jau kitaip: Eugenijus dažniau keičia kontrabosą gitara, Vytautas juda klavišininko ir didžėjaus trajektorijomis, Arkadijus savaip audžia akustinį būgnų ir perkusijos
voratinklį.

Vytautas Labutis - viena ryškiausių Lietuvos džiazo asmenybių, saksofonų virtuozas, multiinstrumentininkas, kompozitorius.

Su V.Labučio vardu susijusios daugelio ryškių Lietuvos džiazo grupių - kvinteto Džiazo nublokšti, Leonido Šinkarenkos Jazz 4, Dainius Pulauskas Group, Vilnius Jazz Quartet, Lithuanian Jazz Trio, bei kitų - biografijos.

Šiam talentingam muzikui paklūsta kamerinės ir monumentalios džiazo formos. Savo pirmąjį autorinį albumą Terra Vandetuja (1997 m.) jis įgrojo su oktetu ir tuo pat metu pradėjo muzikuoti dviese su kontrabosininku Eugenijumi Kanevičiumi. Siuitiškose, permainingų nuotaikų dueto kompozicijose į konceptualią, kaitrią ir žaismingą visumą susiliejo įvairiausi muzikos stiliai bei išraiškos priemonės.

V.Labutis dalyvavo Vladimiro Tarasovo The Lithuanian Art Orchestra, Lithuanian Young Composers Orchestra, tarptautiniuose JazzBaltica Ensemble, Octet Ost, East-West Vapirov Project, New European Saxophone Quartet, Moscow Composers Orchestra projektuose. Su įvairiais kolektyvais jis apkeliavo daugybę Europos šalių, grojo Azijoje, JAV, Australijoje, įrašė daugiau kaip pusšimtį kompaktinių diskų.

V.Labutis dalyvauja ir šiuolaikinės akademinės muzikos projektuose, menininkų performansuose, rašo muziką kinui ir teatrui.

Eugenijus Kanevičius - vienas universaliausių Lietuvos bosininkų, muzikos kūrėjas. Jis debiutavo džiazo scenoje 1986-aisiais.

Bosininkas muzikavo su visais žymiausiais Lietuvos džiazo kūrėjais, buvo reikšmingų Petro Vyšniausko, Juozo Milašiaus, Liudo Mockūno, Vytauto Labučio, Vladimiro Tarasovo, Tomo Kutavičiaus projektų dalyvis, yra ilgametis Skirmanto Sasnausko, Artūro Anusausko, Egidijaus Buožio, Arkadijaus Gotesmano, Arvydo Jofės, Nedos Malūnavičiūtės ir kitų muzikantų partneris.

Jis bendradarbiavo ir su estų saksofonininko Raivo Tafenau kvartetu, Dream Big Band, prisidėjo prie Kauno bigbendo, Vilnius Jazz Quartet, grupės Traffic laimėjimų.

E.Kanevičiaus kompozicijos skamba R.Tafenau kvarteto, L.V.K.A. ir kitų grupių albumuose. Jis parašė muzikos vaikų spektakliams, įgrojo daugiau kaip dešimt kompaktinių diskų.

Bosininkas nuolat dalyvauja šalies džiazo festivaliuose, atstovavo Lietuvai Bulgarijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Suomijoje, Austrijoje, Italijoje, Didžiojoje
Britanijoje bei kitose šalyse.

2004 metais E.Kanevičiaus veikla buvo įvertinta Lietuvos muzikų sąjungos Auksiniu disku.

Arkadijus Gotesmanas yra vienas kūrybingiausių Lietuvos perkusininkų. Jis groja ne tik džiazą, bet ir naujausią akademinę muziką, rašo scenarijus muzikiniams performansams ir instaliacijoms, kuria ir įrašinėja muziką teatrui, atlieka ją spektakliuose, gyvai garsina nebylius kino filmus, rengia projektus su šokėjais.

A.Gotesmano perkusija skamba Oskaro Koršunovo spektakliuose, kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo balete Dezdemona. Perkusininkas yra išleidęs solinį albumą J.Brodsky in memoriam, įkvėptą poeto eilių. Jis rengia projektus su literatais, įrašė kompaktinį diską kartu su poetu Rolandu Rastausku.

Džiazo scenoje A.Gotesmanas debiutavo devintajame dešimtmetyje kaip Gintauto Abariaus ansamblių narys, vėliau bendradarbiavo su daugybe įvairių krypčių muzikantų, tarp jų - Rolandu Dahindenu, Vladimiru Volkovu, Viačeslavu Gaivoronskiu, Arkadijumi Šikloperiu, Julianu Josephu, Johnu Zornu, Davidu Geringu, Jacku Sironu, Franku Londonu, Anthony Colemanu, Charlesu Gayle'u.

Perkusininkas yra ilgametis Petro Vyšniausko, Viačeslavo Ganelino, Dainiaus Pulausko, Liudo Mockūno partneris, Dainius Pulauskas Group, Baltic Trio, Traffic Quartet, Vilniaus klezmerių orkestro narys.
 

Vilnius Jazz'2009

Yuri Honing Wired Paradise

Olandija

Yoriyki Harada - Naoji Kondo

Japonija

Alister Spence Trio

Australija-Kanada-Švedija

Tenko - Uchihashi Kazuhisa

Japonija

Grencso Realtime Collective

Vengrija

trioVD feat. L.Mockūnas & M.Aleksa

Jungtinė Karalystė/Lietuva

K.Vaiginis - D.Pashkevich "Theory Garden"

Lietuva-Latvija-Italija-Indonezija

V.Labutis-E.Kanevičius-A.Gotesman

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2009

Yrinauda

Lietuva

Trees

Lietuva

Yo-Yo-Mo-Mo 4

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2009 Guests

InSearch

Lietuva