36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Sylvain Kassap Trio

Sylvain Kassap Trio (Prancūzija):

Sylvain Kassap – cls
Theo Girard – db
Eric Groleau – dr

Šių smalsių, išradingų, mėgstančių eksperimentus muzikantų kiekvienas pasirodymas – nepakartojamas.

Sylvain‘ui Kassapui nereikia ir partnerių, kad prikaustytų publikos dėmesį. Šis virtuozas grodamas sugeba mitriai kaitalioti instrumentus, pūsti iš karto du klarnetus, dainuoti ir vaidinti, būti šmaikštus ir melancholiškas, mąslus ir patrakęs.

Atlikėjo, kompozitoriaus ir aranžuotojo S.Kassapo muzikinė karjera trunka jau daugiau kaip 30 metų. Per tą laiką jis grojo su Samu Riversu, Louisu Sclavisu, Hanu Benninku, Steve‘u Lacy, Dominique‘u Pifarely, Michel‘iu Portalu, Andre Jaume, Francois Tusques, Guenteriu Sommeriu, Anthony Ortega, Gianluigi Trovesi ir daugeliu kitų iškilių muzikų.

Menininkas groja duetuose su Evanu Parkeriu, Francois Rosse, Jacques‘u Mahieux‘u, taip pat Helene Breschand trio ir grupėje „Los Incontrolados“. Jis pats yra įkūręs įvairių kolektyvų – kvartetą, sekstetą, oktetą, tentetą. Greta džiazo ir improvizacinės muzikos S.Kassapas yra puikus šiuolaikinės akademinės klasikos – Luciano Berio, Johno Cage‘o, Franco Donatoni, Mauricio Kagelio, Toru Takemitsu, Edgardo Varese ir kitų korifėjų kūrinių – interpretuotojas.

S.Kassapas kuria muziką kino filmams, televizijos, teatro ir šokio projektams. Jis yra parašęs kūrinių Marcelui Azzolai, Francois Thuillier, Jean-Pierre‘ui Baraglioli, ansambliams „Ars Nova“, „Alternance“, „Laborintus“, „Eutepe“.

Theo Girard‘as savo pažintį su muzika pradėjo skambindamas pianinu. Jis susidomėjo kontrabosu tik būdamas 16-kos. Įvaldyti šį instrumentą muzikantui padėjo Olivier Sens‘as. Vėliau kontrabosininko džiazo akiratį plėtė daug įžymybių, tarp jų – Heinas Vand de Gey, Miroslavas Vitousas, Markas Dresseris, Gregas Osby, Dave‘as Douglasas.

T.Girard‘as groja ne tik šiuolaikinį džiazą, bet ir prancūzišką repertuarą. Jis bendradarbiavo su Rodolphe Raffalli, Jean-Philippe‘u Watremezu, Serge Krieffu, Davidu Reinhardtu.

Ericas Groleau būgnais žavisi nuo vaikystės. Dar būdamas keturiolikmetis jis pradėjo groti būgnais įvairiuose orkestruose, bendradarbiauti su džiazo, roko, folkloro grupėmis.

Muzikantas baigė klasikinės perkusijos studijas. Šis amplua jam padėjo sukaupti didelį techninį arsenalą, kuris augant patirčiai praturtėjo daugybe naujų spalvų. Būgnininkas bendradarbiavo su labai skirtingo braižo menininkais - Dominique‘u Pifarely, Louisu Sclavisu, Timu Berne, Marcu Ducret, Ibrahimu Maaloufu, Ericu Lohrer‘u, Jean-Lucu Ponthieux, Claude‘u Barthelemy, Francois Corneloupu ir daugeliu kitų.

2001 metais E.Groleau įkūrė kvintetą, kuriame groja Sylvainas Kassapas, Dominique Pifarely, Ericas Brochard’as ir Jean-Jacques Decreux.

Mėgstantis kūrybos iššūkius E.Groleau plečia savo muzikinį žodyną bendradarbiaudamas su teatralais, elektroninės, pop- ir “world” muzikos kūrėjais. Šiuo metu jis groja septyniuose netradicinės sudėties ansambliuose – nuo duetų iki nonetų, tarp jų – Dominique Pifarely’o trio ir grupėje “Dedales”, Claude’o Barthelemy “Trio Vintage”, nonete “Nine-Heads”, duete su elektroninės muzikos kūrėju Thierry Balasse’u “Touch”.


 

Vilnius Jazz'2010

James Blood Ulmer "Odyssey"

JAV

Samuel Blaser Quartet

Šveicarija/Prancūzija/JAV

Sizhukong

Taivanas

DarkBlueWorld feat. Tony Wilson

Kanada

Sylvain Kassap Trio

Prancūzija

Gyorgy Szabados

Vengrija

Mockuno NuClear feat. Jakob Riis

Lietuva - Danija

Filipe Raposo

Portugalija

Brink Man Ship

Šveicarija

Dainius Pulauskas Group

Lietuva

ACCOsax Freeminded

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2010

Bon Ton

Lietuva

Dauleou

Lietuva

Yo-Yo Mo-Mo-Mo

Lietuva

Vilkšu Pa Muguru

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2010 Guests

Tadas Dešukas and "Baisios stygos"

Lietuva