36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Jean Louis

Jean Louis (Prancūzija):

Aymeric Avice - trumpet, slide trumpet, seashells
Joachim Florent - double bass
Francesco Pastacaldi - drums

„Muzikos originalumas dar neišsemtas“, - atsiduso kritikai, scenoje pasirodžius šiems pašėlusiai talentingiems vyrukams.

Trio „Jean Louis“ dvejus metų dirbo pogrindyje ieškodamas savito stiliaus ir 2008-aisiais pribloškė muzikos pasaulį savo pirmuoju albumu „Jean Louis“. Albumą kritikai pripažino vienu geriausių dešimtmečio debiutų. 2010-aisiais trijulė įtvirtino savo unikalų braižą nauju įspūdingu studijiniu albumu „Morse“.

„Jean Louis“ meta iššūkį standartiniam mąstymui neįprastais stilistiniais savo muzikos lydiniais, tembriniais efektais, akustinio ir elektroninio garsyno samplaika. Šio trio kūrybos ištakos siejamos su progresyviosios muzikos grupėmis „Doctor Nerve“, „The Muffins“ ir kitomis, tačiau „Jean Louis“ surado dar ekspresyvesnio, galingesnio ir gaivesnio skambesio receptą.

Tarp avangardinio džiazo, roko ir elektronikos balansuojanti grupė stebina sugebėjimu kurti tradiciniais instrumentais netikėtai tirštą, permainingą muzikinį audinį. „Jean Louis“ garsynas toks mįslingas, kad kartais sunku atskirti trimito ir kontraboso balsus.

Galima išvardyti daugybę šios grupės įkvėpėjų. Marcas Ducret, „Meshuggah“, Zakiras Husseinas, Fela Kuti, Milesas Davisas, Fredas Frithas, XX a. kompozitoriai Edgardas Varese ir Igoris Stravinsky – tik dalis jų. Vis dėlto prisegti etiketę „Jean Louis“ muzikai sunku. Trio sprogdina muzikinius barjerus įkaitindamas klausytojų kraują, nardindamas juos į tamsios, triukšmingos, nenuspėjamos muzikos stichiją.

Per kelerius metus „Jean Louis“ išsikovojo vienos įdomiausių, novatoriškiausių eksperimentinių grupių reputaciją.

Trio yra „National de Jazz de la Defense“ (2007) ir AFIJMA asociacijos „Jazz Migration“ (2009) konkursų Prancūzijoje laureatas. Jis pasirodė svarbiausiose Prancūzijos džiazo scenose, Šveicarijoje, Italijoje, Didžiojoje Britanijoje. Pernai „Jean Louis“ atstovavo savo šaliai tarptautiniame „Artscape“ projekte Vilniuje.

Aymeric Avice studijavo džiazą Paryžiaus „Le Conservatoire national supérieur de musique“. 2004 metais prancūzų asociacija „Esprit Jazz“ jį pripažino geriausiu solistu. Trimitininkas koncertavo su grupėmis „Magma“, „Le Sacre du Tympan“, „Les Chevals“, Dave‘u Liebmanu, Riccardo del Fra. Šiuo metu jis muzikuoja su „Radiation 10“, „Fantazio“, trio su Bruno Ruder‘u ir Philippe Gleizes‘u.

„Vilnius Jazz“ scenoje A.Avice gros tradiciniu ir slankikliniu trimitais bei jūros kriauklėmis.

Joachimas Florent‘as gimė Belgijoje, mokėsi muzikos iš pradžių gimtinėje, vėliau Lione ir Paryžiaus „Le Conservatoire national supérieur de musique“. 2007 metais jis buvo pripažintas geriausiu muzikantu „National de Jazz de la Defense“ konkurse.

Kontrabosininkas bendradarbiauja su „Radiation 10“, Brice Martino kvartetu, „Belfin Quartet“, grupe „White Light“ , Benjaminu Flament‘u.

Francesco Pastacaldi gimė Italijoje. 2000-aisiais nuotykių troškulys jį atvedė į Paryžių. Būgnininkas kaupė džiazo įgūdžius „Sienna Jazz“ ir Manheteno muzikos mokyklos vasaros
kursuose, studijavo Paryžiaus „Le Conservatoire national supérieur de musique“.

F. Pastacaldi muzikavo su Nico Gori, Aresu Tavolazzi, Fabio Morgera, trejus metus grojo Emiko Minakuchi trio, išleido su juo albumą „Kokolo“ (2005). Jis taip pat bendradarbiavo su „Les Chevals“, Benoit Alziary „WIP Nonet“, Sylvaine‘o Helary trio.

Būgnininkas yra projekto „Fantazio“ dalyvis. Eksperimentinius polinkius jis taip pat realizuoja „Torture Nounours“ duete.

Vilnius Jazz'2011

Jean Louis

Prancūzija

Das Kapital

Vokietija/Danija/Prancūzija

Miyeon - Park Je Chun

Pietų Korėja

Meta Marie Louise

Šveicarija

Martin Lubenov's Jazzta Prasta

Austrija

Colin Vallon Trio

Šveicarija

Petras Vyšniauskas - Juozas Milašius

Lietuva

Asaf Sirkis Trio

Jungtinė Karalystė

Logic

Australija

A.Šlaustas - T.Kutavičius project

Lietuva

L.Mockūnas - A.Bumšteinas „Voicescapes. Homage to MKČ“

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2011

Sheep Got Waxed

Lietuva

Jazz 4

Lietuva

Retired Musicians Social Club

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2011 Guests

J.Kuraitis - T.Razmus - A.Mikalkėnas

Lietuva