36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Logic

Logic (Australija):

Glenn Cannon - guitar
Tim Wilson - sax
Dane Alderson - bass
Ben Vanderwal - drums

Ši Melburne reziduojanti rinktinių Australijos muzikantų grupė nuo 1999-ųjų gludina savitą ir skoningą „fusion“ stilių, semdamasi įkvėpimo tradiciniame džiaze, dramenbeise, folklore, Lotynų Amerikos, klasikinėje ir popmuzikoje.

Pasak kritikų, meistriškiems kvarteto muzikantams pavyksta puikiai suderinti savo kompozicijose (pagrindiniai jų autoriai – G.Cannonas ir T.Wilsonas) sudėtingumą ir paprastumą, kolektyvinį polėkį ir įspūdingas solo improvizacijas.

2002-aisiais išleistas debiutinis grupės albumas “Logic” sulaukė didelio atgarsio ne tik Australijoje, bet ir užsienyje. Po to pasirodė dar trys kvarteto albumai – “The Waiting Game“ (2004), „Native Strut“ (2008) ir „The Hierarchy“ (2010). Pernai „Logic“ taip pat išleido koncertinių įrašų „Bennetts Lane“ džiazo klube Melburne DVD.

Kvartetas išmaišė su koncertais ne tik Australiją, bet ir pietryčių Aziją – jis grojo „Java Jazz“ (Indonezija), „Mosaic Music“ (Singapūras), „Jarasum International Jazz“ (Pietų Korėja), „Nine Gates Jazz“ (Kinija), Filipinų tarptautiniame džiazo ir menų, Honkongo tarptautiniame džiazo festivaliuose, Taivane, Malaizijoje, Tailande.

Šios grupės nariams teko koncertuoti su daugybe įžymybių, tarp jų - Ray Charlesu, Jerry Lewisu, Hughu Jackmanu, Michaeliu Bublé‘u, Olivia Newton John, Joe Chindamo, „Human Nature“, „Incognito“.

Į Vilnių kolektyvas atvyko iškart po gastrolių Honkonge, Kinijoje ir Indonezijoje.

Glennas Cannonas – viena svarbiausių kvarteto figūrų, neeilinių gabumų muzikantas ir kompozitorius. Gitara jis groja nuo 1988-ųjų. Kaip pripažino pats G.Cannonas, jo karjeros tikslas yra groti savo muziką su geriausiais muzikantais. Gitaristas sėkmingai to siekia – jo solo albumai „Leverage“ ir „Clockwork“, įrašyti su rinktiniais Australijos talentais, sulaukė puikių įvertinimų.

Timo Wilsono virtuoziškos improvizacijos – neatsiejama „Logic“ savito veido dalis. Šis muzikantas 2004-aisiais sėkmingai pasirodė „White Foundation“ surengtame Pasauliniame saksofonininkų konkurse „BBC Jazz“ festivalio metu, 2009-aisiais – konkurse dėl nacionalinio džiazo apdovanojimo.

T.Wilsonas kaip grupių lyderis išleido septynis kompaktinius diskus, tarp jų – du su savo trio ir vieną dviese su Andrea Keller.

Saksofonininkas gastroliavo, be Azijos šalių, Vokietijoje, Airijoje ir Kanadoje. Jis muzikavo su Melburno simfoniniu orkestru, „Australian Art Orchestra“, „Bennetts Lane Big Band“, Wyecliffe‘u Gordonu, Bobby Shew, Rexu Richardsonu, Scottu Tinkleriu, Mike‘u Nocku ir daugeliu kitų įžymybių.

Dane‘as Aldersonas groja bosine gitara nuo 13-kos metų. 2001-aisiais būdamas 18-kos jis užėmė trečią vietą nacionaliniame bosininkų konkurse. Muzikantas nuo studijų metų aktyviai dalyvauja Australijos džiazo gyvenime, dirba su savo įkurta grupe „K“. Dvejus metus jis buvo ir Vakarų Australijos jaunimo džiazo orkestro narys.

Baigęs Vakarų Australijos „Academy of Performing Arts“, D.Aldersonas gavo Jameso Morrisono stipendiją ir gastroliavo su šio atlikėjo grupe po Europą. Šiuo metu bosininkas daugiausia energijos skiria „Logic“ kvartetui.

Benas Vanderwalas – vienas labiausiai užimtų Australijos būgnininkų. Be koncertų gimtinėje, jis dalyvavo keliuose turuose JAV, muzikavo su Johnu Scofieldu, Charlie Hadenu, Chrisu Potteriu ir Samu Yahelu. Būgnininkas gastroliavo užsienyje su „Jamie Oehlers Quartet“, Australijoje - su „Rumberos“ ir „The Hands“.

B.Vanderwalas intensyviai dirba ir su trio, kurio visi nariai gyvena skirtingose Australijos dalyse. Šią vasarą trio įrašė seriją koncertų Sidnėjuje, Melburne ir Perte, pasirodė garsiajame Sidnėjaus operos teatre.

Vilnius Jazz'2011

Jean Louis

Prancūzija

Das Kapital

Vokietija/Danija/Prancūzija

Miyeon - Park Je Chun

Pietų Korėja

Meta Marie Louise

Šveicarija

Martin Lubenov's Jazzta Prasta

Austrija

Colin Vallon Trio

Šveicarija

Petras Vyšniauskas - Juozas Milašius

Lietuva

Asaf Sirkis Trio

Jungtinė Karalystė

Logic

Australija

A.Šlaustas - T.Kutavičius project

Lietuva

L.Mockūnas - A.Bumšteinas „Voicescapes. Homage to MKČ“

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2011

Sheep Got Waxed

Lietuva

Jazz 4

Lietuva

Retired Musicians Social Club

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2011 Guests

J.Kuraitis - T.Razmus - A.Mikalkėnas

Lietuva