36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

J.Kuraitis - T.Razmus - A.Mikalkėnas

J.Kuraitis - T.Razmus - A.Mikalkėnas (Lietuva):

Juozas Kuraitis - sax
Tomas Razmus - sax
Arnas Mikalkėnas - accordeon

Juozas Kuraitis ir Tomas Razmus yra pirmojo “Vilnius Jazz Young Power” konkurso (2006) nugalėtojai. Simboliška, kad muzikantai grįžta į festivalio sceną po penkerių metų, sukaupę solidžios kūrybinės patirties.

Juozą Kuraitį jau girdėjome 2008-aisiais įspūdingai muzikuojantį “Vilnius Jazz“ su graikų grupe „Baby Trio“. Vienas talentingiausių jaunosios kartos Lietuvos saksofonininkų dalyvavo daugelio džiazo meistrų projektuose, tarp jų - Artūro Anusausko, Herbie Kopfo, George‘o Kontrafouriso, Robino Aristoreno, Kęstučio Vaiginio. J.Kuraitis subūrė ir savo kvartetą, kuriame groja Dmitrijus Golovanovas, Vytis Nivinskas, Darius Rudis.

Šio saksofonininko muzikos spektras – nuo „maistreamo“ iki „free“ džiazo, tango ir klasikinės muzikos. Jis grojo grupėje „In Culto“, koncertavo su Klaipėdos kameriniu orkestru, saksofonų kvartetu „Sax Fix“, įvairiais bigbendais.

2008-aisiais baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantūrą, vėliau - stažuotę J.Sibeliaus muzikos akademijoje Suomijoje, J.Kuraitis pasirodė svarbiausiuose Lietuvos džiazo ir šiuolaikinės muzikos festivaliuose.

Jis yra J.Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkurso (1999), džiazo konkursų Nidoje (2004) ir „Džiazo viltis „(2005) bei „Vilnius Jazz Young Power“ (2006, 2007) laureatas.

Tomui Razmui taip pat paklūsta įvairūs muzikos stiliai – nuo klasikos iki avangardo. Muzikantas baigė saksofono specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, pelnė laurus ne tik „Vilnius Jazz Young Power“, bet ir „Rudens akvarelės“ konkurse.

T.Razmus groja įvairiuose bigbenduose ir orkestruose, dalyvauja tradiciniuose ir eksperimentiniuose džiazo projektuose – pavyzdžiui, muzikuoja dviese su akordeonistu Arnu Mikalkėnu.

Saksofonininkas nuolat pasirodo Klaipėdos, Kauno, Birštono ir Vilniaus džiazo festivaliuose.

Arnas Mikalkėnas muzikuoja su abiem „Vilnius Jazz Young Power“ laureatais ir kituose kolektyvuose. Jis taip pat yra grupių „Apeiron“, „3 Fingers”, „Kaunas – Vilnius 4“, „?“ bei kitų narys, koncertuoja su savo trio.

Akordeonisto deklaruojamas tikslas – puoselėti improvizacinį nekomercinį meną, uždegti publiką muzikos ekspresija. A.Mikalkėnas improvizuoja ir fortepijonu. Jis yra gerai žinomas taip pat ir akademinės muzikos pasaulyje – laimėjo daug tarptautinių konkursų, koncertavo Italijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Airijoje ir kitose šalyse.

Vilnius Jazz'2011

Jean Louis

Prancūzija

Das Kapital

Vokietija/Danija/Prancūzija

Miyeon - Park Je Chun

Pietų Korėja

Meta Marie Louise

Šveicarija

Martin Lubenov's Jazzta Prasta

Austrija

Colin Vallon Trio

Šveicarija

Petras Vyšniauskas - Juozas Milašius

Lietuva

Asaf Sirkis Trio

Jungtinė Karalystė

Logic

Australija

A.Šlaustas - T.Kutavičius project

Lietuva

L.Mockūnas - A.Bumšteinas „Voicescapes. Homage to MKČ“

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2011

Sheep Got Waxed

Lietuva

Jazz 4

Lietuva

Retired Musicians Social Club

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2011 Guests

J.Kuraitis - T.Razmus - A.Mikalkėnas

Lietuva