36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

In Albedo

In Albedo (Lietuva):

Ieva Marija Baranauskaitė – voc, keyb
Artūras Ševiakovas – g
Viktoras Krasauskas – dr, perc

Trio gyvuoja nuo 2011 metų, bet jau spėjo prisistatyti tarptautiniame festivalyje VOLT Vengrijoje.

Grupės nariams muzika – tai savotiška alchemija ir pusiausvyros paieškos bandant sujungti tai, kas nesujungiama, atskirti tai, kas neatskiriama. Jiems kūryba – tarsi kelias švino pripiltais batais link auksu spindinčio horizonto. Neatsitiktinai trio pasirinko tokį pavadinimą: „albedo“ reiškia alcheminio virsmo, išgryninimo stadiją, o „In albedo“ - „baltumo, šviesos link“.

Originalią trio kompoziciją konkursui sukūrė Marija Baranauskaitė. Ši vokalistė ir klavišininkė 2007 metais baigė Balio Dvariono Dešimtmetę muzikos mokyklą ir įstojo į Vilniaus Kolegiją. 2010 metais su grupe “Such‘a‘Trip” Ieva užėmė pirmąją vietą festivalyje-konkurse „Rebel Rock”, 2011 metais su grupe “In Albedo” pasirodė tarptautiniame festivalyje VOLT Vengrijoje.

Muzikantei teko išbandyti net kelis instrumentus, bet ji save laiko ne tiek atlikėja, kiek savotiška kūrybos proceso tarpininke. “Man visuomet buvo svarbiau ne tai, kuo groju, o tai, ką groju. Instrumentas - tik priemonė, padedanti perkelti muziką iš vidaus į įšorę“, - aiškino Ieva.

Šiuo metu ji yra grupių ”Such’a’Trip“, “Maestro Kinas” ir “In Albedo” narė, aktyviai dalyvauja šalies muzikiniame gyvenime.

Gitaristas Artūras Ševiakovas mokosi Vilniaus kolegijos menų fakultete pagal populiariosios muzikos programą. Jis yra grojęs festivaliuose „Baltijos Garsas“, „Bliuzo Naktys“, VOLT. Artūras dažnai kviečiamas dalyvauti įvairiuose projektuose, bet teikia pirmenybę darbui studijoje, savito garso paieškoms ir tobulėjimui.

Būgnininkas ir perkusininkas Viktoras Krasauskas 2010 metais baigė J.Tallat-Kelpšos konservatoriją, vėliau mokslus tęsė Vilniaus kolegijoje. 2013 metais jis laimėjo pirmąją vietą būgnininkų konkurse „Drum Day“.

Muzikantas aktyviai dalyvauja įvairiuose meistriškumo konkursuose, „jam sessions“, muzikiniuose projektuose, periodiškai pasirodo didžiosiose Lietuvos scenose. Jis yra grojęs festivaliuose „Tamsta Muzika“, „Vilnius Jazz“, “Birštonas Jazz”, Vengrijos VOLT.

Būgnininkui teko bendradarbiauti su Vladimiru Čekasinu, Valerijumi Ramoška, Andrejumi Polevikovu, Linu Adomaičiu ir daugybe kitų žinomų šalies muzikų.

Vilnius Jazz'2013

William Hooker - Liudas Mockūnas

JAV/Lietuva

Vladimir Chekasin - Vladimir Tarasov

Lietuva

Pascal Schumacher Quartet

Liuksemburgas

David Fiuczynski Planet Microjam

JAV

Sean Noonan "A Gambler's Hand"

JAV/Lenkija

Osvaldas Balakauskas "Psalms of the Spring"

Lietuva

Kaja Draksler

Slovėnija

Brussels Jazz Orchestra "Graphicology"

Belgija

Hildegard Lernt Fliegen

Šveicarija

Andy Emler MegaOctet

Prancūzija

 
Vilnius Jazz Young Power 2013

Kaff

Lietuva

In Albedo

Lietuva

Legentet

Lietuva

r.a.d.d.

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2013 Guests

Euan Stevenson Vilnius Quintet

Škotija/Lietuva