36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Nostrum

Lietuva

Mantvydas Pranulis - tp, keyb
Mindaugas Stumbras - g
Dominykas Žernys - b
Ignas Kasikauskas – dr

Ši grupė – „Vilnius Jazz Young Power“ kūdikis. Būtent šis renginys paskatino atskirai grojusius jaunus atlikėjus susivienyti ir scenoje atskleisti savo požiūrį į džiazą bei kompoziciją.

Grupė konkursui parengė Mantvydo Pranulio kompoziciją „Viršun“ bei jo standarto aranžuotę.

Trimitininkas ir klavišininkas Mantvydas Pranulis nuo 12-kos metų domisi džiazu. Dar būdamas sostinės Karoliniškių muzikos mokyklos moksleivis jis tapo konkurso „Klasika ir džiazas“ laureatu. Šiuo metu muzikantas studijuoja Vilniaus konservatorijoje.

Mantvydas atliko savo muziką su jo paties suburtu kvitetu „M.P.“, dalyvavo projekte „Muzika erdvėje“ su jaunų kompozitorių šiuolaikinės muzikos ansambliu, pasirodė su jaunaisiais kompozitoriais interakcijose „Angelai“ bei „Veidrodis“.

Jis taip pat grojo Kęstučio Vaiginio projekte „Jazz Gang“, grupėje „The Jam Fam“, MIDI roko operose, keliose socialinėse meninėse akcijose, muzikavo su Eugenijaus Vedecko vadovaujamais Vilniaus konservatorijos bei „Magic Time“ bigbendais „Kaunas Jazz“, „Flora Jazz“ ir „Bad Bramsted Jazz“ festivaliuose.

Mindaugas Stumbras studijuoja gitarą Vilniaus konservatorijoje. Jis dalyvavo įvairios krypties muzikos projektuose, tarp jų – „Tribute to The Doors“, buvo pakviestas į Romualdo Milašiaus kvintetą. Šiuo metu, be „Nostrum“ kvarteto, groja grupėje „Mood Line“.

Dominykas Žernys mokosi Vilniaus kolegijoje, boso gitaros klasėje. Jis groja Eugenijaus Vedecko vadovaujamame „Magic Time“ bigbende, gastroliavo su kamerine jo sudėtimi Vokietijoje, dalyvavo su bendraminčių trio „Kaunas Jazz“ pramoginėje programoje.

Ignas Kasikauskas studijuoja mušamuosius Vilniaus konservatorijoje. Atlikėją domina įvairiausia muzika – nuo sunkiojo roko iki „free“ džiazo. Ignas groja keliose roko grupėse, Vilniaus konservatorijos bigbende, pasirodo su televizijos projektų dalyviais. 

Vilnius Jazz'2014

Pierre Dørge & the "New Jungle Orchestra“ feat. Liudas Mockūnas

Danija-Lietuva

Vyacheslav Ganelin - Esti Kenan-Ofri - Gershon Waiserfirer - Arkady Gotesman

Izraelis-Lietuva

Maxime Bender Quartet

Liuksemburgas-Vokietija-Šveicarija

Journal Intime Plays Jimi Hendrix

Prancūzija

Aki Takase

Japonija

Mikko Innanen & Innkvisitio feat. Liudas Mockūnas

Suomija-Lietuva

Rubatong

Nyderlandai

Pre-Cambria Clarinet Quartet

Japonija

Sabir Mateen - Juozas Milašius

JAV-Lietuva

Emile Parisien Quartet

Prancūzija

Emil Viklicky Trio

Čekija

Digital Primitives

JAV-Izraelis-Danija

Liudas Mockūnas Trio

Lietuva-Norvegija

Peter Lipa Band

Slovakija

 
Vilnius Jazz Young Power 2014

Nostrum

Lietuva

Gina ir BaGeRo Jazz Trio

Lietuva

Made in 234

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2014 Guests

Armed Sheep Doom Cloud

Lietuva