36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Gina ir BaGeRo Jazz Trio

Lietuva

Gina Kazlauskaitė - voc
Richardas Banys - p
Ernest Germanovič - b
Aleksandras Rogoža – dr

Ši grupė gyvuoja tik apie metus. Konkursui muzikantai pasirengė savarankiškai, norėdami realizuoti save, pasisemti naujų idėjų ir savitai perteikti mėgstamą muziką.

Tai jiems pavyko: grupės parengta „The Art Ensemble of Chicago“ temos „De Yoyo“ interpretacija pelnė konkurso specialųjį prizą. „Vilnius Jazz Young Power“ scenai kvartetas parengė ir Richardo Banio kompoziciją „Letter for You“ Ginos Kazlauskaitės tekstu.

Richardo Banio kelias į muziką prasidėjo Šiauliuose savarankiškomis klasikinio fortepijono ir kompozicijos studijomis, kurias vėliau jis tęsė Šiaulių konservatorijoje. Įstojęs į Vilniaus kolegijos populiariosios muzikos skyrių, pianistas pasinėrė į savo mėgstamą džiazo stichiją ir šiuo metu tęsia studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo skyriuje.

Richardas yra 2005 ir 2006 metų festivalių „Džiazo fontanas“ nugalėtojas. Šiemet jis pasirodė Vladimiro Čekasino projekte džiazo festivalyje ,,Birštonas 2014“.

Gina Kazlauskaitė pernai baigė džiazo vokalo studijas Vilniaus kolegijoje, prieš tai porą metų mokėsi groti fleita gimtojo Panevėžio muzikos mokykloje. Dainininkė yra tarptautinio džiazo vokalistų konkurso „Jazz Voices“ Klaipėdoje laureatė ir pernykščio tarptautinio konkurso „Riga Jazz Stage“ Rygoje publikos prizo laimėtoja.

Bosininkas Ernestas Germanovičius baigė Vilniaus konservatoriją, šiuo metu mokosi Vilniaus kolegijos menų fakultete, populiariosios muzikos skyriuje.

Atlikėjas yra koncertaves su grupėmis „Liūdni Slibinai”, „Jazz Brothers” , “Da’Frontin”, “M.P Quintet” , “The Jam Fam” , “Joy Spring Quintet”, “The Magic Time“ bigbendu ir gospelo choru “Joy”, bendradarbiavo su grupe “Pinigai”.

Muzikantas dalyvavo daugelyje tarptautinių festivalių, tarp jų – „Kaunas Jazz”, ”Birštonas 2014”, ”Tamsta”, ”Džiazo fontanas”, ”Rainbow Jazz” Estijoje, ”Bad Bramstedt Jazz” Vokietijoje, RUM – Švedijoje.

Būgnininkas Aleksandras Rogoža studijas Vilniaus kolegijoje derina su aktyvia muzikine veikla. Atlikėjas dalyvauja įvairių žanrų projektuose, groja keliose džiazo grupėse. Jis koncertavo Vokietijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Čekijoje ir kitose Europos šalyse. 

Vilnius Jazz'2014

Pierre Dørge & the "New Jungle Orchestra“ feat. Liudas Mockūnas

Danija-Lietuva

Vyacheslav Ganelin - Esti Kenan-Ofri - Gershon Waiserfirer - Arkady Gotesman

Izraelis-Lietuva

Maxime Bender Quartet

Liuksemburgas-Vokietija-Šveicarija

Journal Intime Plays Jimi Hendrix

Prancūzija

Aki Takase

Japonija

Mikko Innanen & Innkvisitio feat. Liudas Mockūnas

Suomija-Lietuva

Rubatong

Nyderlandai

Pre-Cambria Clarinet Quartet

Japonija

Sabir Mateen - Juozas Milašius

JAV-Lietuva

Emile Parisien Quartet

Prancūzija

Emil Viklicky Trio

Čekija

Digital Primitives

JAV-Izraelis-Danija

Liudas Mockūnas Trio

Lietuva-Norvegija

Peter Lipa Band

Slovakija

 
Vilnius Jazz Young Power 2014

Nostrum

Lietuva

Gina ir BaGeRo Jazz Trio

Lietuva

Made in 234

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2014 Guests

Armed Sheep Doom Cloud

Lietuva