36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Made in 234

Lietuva

Karolis Šarkus - s
Lukas Smulskis - as
Artūras Daunys - p
Nojus Drąsutis - b
Jonas Filmanavičius – dr

Tai dalis Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos džiazo ansamblio, kuris per pastaruosius dvejus metus nustebino brandžiu muzikavimu džiazo festivalių „Vilnius Mama Jazz“, „Birštonas“, „Druskininkų džiazo maratonas“ publiką.

Džiazo meistro Vytauto Labučio parengti vaikai – ne pagal amžių virtuoziški ir išprusę. Jie jau tapo tarptautinio jaunųjų atlikėjų kamerinės ir džiazo muzikos konkurso „Sąskambiai“ lauretais, pelnė Didįjį prizą „Pavasario trimitų“ konkurse Plungėje, sėkmingai pasirodė Lietuvos nacionalinės filharmonijos ir daugelyje kitų scenų.

Visi kvinteto „Made in 234“ nariai reiškiasi ne tik šiame ansamblyje, bet ir kaip solistai, su kitais partneriais, skina laurus įvairiuose konkursuose.

”Vilnius Jazz Young Power“ scenai grupė parengė originalią kolektyvinę kompoziciją „Coming soon“.

Saksofonininkas Karolis Šarkus dvejus metus buvo M.Rostropovičiaus paramos gabiems vaikams fondo globotinis.

Jaunasis talentas kasmet pagausina savo apdovanojimų kolekciją. Jis keturis kartus tapo nacionalinio Juozo Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkurso laureatu, pastaraisiais metais sėkmė jį lydėjo ir tarptautiniuose jaunųjų talentų konkursuose „Tautiniai akcentai muzikoje“, „Kaunas Sonorum“, Algirdo Budrio medinių pučiamųjų instrumentų solistų varžybose.

Alto saksofonu grojantis Lukas Smulskis trejus metus iš eilės tapo tarptautinio konkurso Kaliningrade „Don Chento Jazz“ nugalėtoju – dukart jam atiteko Didysis prizas. Lukas taip pat yra Druskininkuose rengiamo tarptautinio konkurso „Muzika be sienų“ nugalėtojas.

Pianistą Artūrą Daunį sėkmė lydi ir džiazo, ir akademinės muzikos scenose. Jis – B.Dvariono etiudų konkurso „Jaunieji virtuozai“ laureatas ir Didžiojo prizo laimėtojas bei trijų tarptautinių konkursų „Muzika be sienų“ nugalėtojas.

Tarp Artūro laimėjimų yra ir pirmoji vieta tarptautiniame konkurse „Džiazo fontanas“, Didysis prizas konkurse „Don Chento Jazz“ bei pirmoji vieta nacionaliniame kamerinių ansamblių festivalyje „Klasika ir džiazas“. Jis grojo Latvijos, Vokietijos, Rusijos festivaliuose.

Bosininkas Nojus Drąsutis laimėjo pirmąsias vietas su Olego Molokojedovo vadovaujamu džiazo ansambliu tarptautiniame džiazo konkurse „Don Chento Jazz“ Kaliningrade bei tarptautiniame konkurse „Muzika be sienų“. Pernai ansamblis išleido savo pirmąjį albumą.

Nojus tobulinasi meistriškumo kursuose, seka užsienio džiazo naujienas, domisi ne tik muzika, bet ir kinu.

Būgnininkas Jonas Filmanavičius šiemet tapo nacionalinio Juozo Pakalnio konkurso laureatu, o anksčiau yra pelnęs Didįjį prizą tarptautiniame konkurse „Muzika be sienų“ ir pirmąją vietą konkurse „Don Chento Jazz“. Atlikėjas dalyvauja meistriškumo kursuose Lietuvoje ir užsienyje. 

Vilnius Jazz'2014

Pierre Dørge & the "New Jungle Orchestra“ feat. Liudas Mockūnas

Danija-Lietuva

Vyacheslav Ganelin - Esti Kenan-Ofri - Gershon Waiserfirer - Arkady Gotesman

Izraelis-Lietuva

Maxime Bender Quartet

Liuksemburgas-Vokietija-Šveicarija

Journal Intime Plays Jimi Hendrix

Prancūzija

Aki Takase

Japonija

Mikko Innanen & Innkvisitio feat. Liudas Mockūnas

Suomija-Lietuva

Rubatong

Nyderlandai

Pre-Cambria Clarinet Quartet

Japonija

Sabir Mateen - Juozas Milašius

JAV-Lietuva

Emile Parisien Quartet

Prancūzija

Emil Viklicky Trio

Čekija

Digital Primitives

JAV-Izraelis-Danija

Liudas Mockūnas Trio

Lietuva-Norvegija

Peter Lipa Band

Slovakija

 
Vilnius Jazz Young Power 2014

Nostrum

Lietuva

Gina ir BaGeRo Jazz Trio

Lietuva

Made in 234

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2014 Guests

Armed Sheep Doom Cloud

Lietuva