36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Armed Sheep Doom Cloud

Lietuva

Simonas Šipavičius - sax
Klaudijus Štuopinis - sax
Arman Isojan - db
Domantas Razmus - dr

Tai viena festivalio intrigų, nes grupę girdėjo nedaugelis. Kvartetas gyvuoja tik pirmus metus, spėjo surengti kelis koncertus. Ko siekė jau turintys geras grupes tituluoti muzikantai susivienydami - negi nukonkuruoti vieną įdomiausių eksperimentinio džiazo trio “Sheep Got Waxed”?

Simonas Šipavičius yra nuo 2010-ųjų gyvuojančios grupės “Sheep Got Waxed” narys, dalyvavo su šiuo trio ne tik Lietuvos džiazo šventėse, bet ir „Cosmo Jazz“ (Prancūzija) bei Braitono (Jungtinė Karalystė) džiazo festivaliuose, grojo Maskvos ir Sankt Peterburgo klubuose, sukūrė muziką Vido Bareikio spektakliui „Kovos klubas“, kuri buvo nominuota Auksiniam scenos kryžiui, išleido du albumus.

2011 metais “Sheep Got Waxed” laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“, o Simonas Šipavičius 2010-aisiais šiame konkurse buvo pripažintas geriausiu instrumentininku.

Saksofonininkas taip pat groja „Vilnius Jazz Orchestra“, pasirodė keliuose kameriniuose bendraamžių kolektyvuose, televizijos ir meno projektuose. Su įvairiomis grupėmis jis ne kartą koncertavo didžiausiuose šalies džiazo festivaliuose - „Vilnius Jazz“, „Vilnius Mama Jazz“, Birštono, Klaipėdos pilies džiazo, taip pat „ Le Festival des Transeuropeennes“ Prancūzijoje, tarptautiniame Birmingemo džiazo ir bliuzo festivalyje.

Klaudijus Štuopinis baigė Klaipėdos konservatoriją, studijavo „Prince Clause Conservatoire of Groningen“ Olandijoje, šiuo metu yra Vilniaus kolegijos studentas.

2013 metais atlikėjas subūrė eksperimentinio džiazo trio “Dead fields of Clouds”, su juo koncertavo Danijoje ir Olandijoje.

Armėnų kilmės kontrabosininkas Armanas Isojanas studijavo smuiko specialybę Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, šiuo metu mokosi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Bosininko karjerą jis pradėjo uostamiestyje – grojo Klaipėdos muzikiniame teatre, Jurgio Barakausko diksilende. Muzikantas pasirodo įvairiuose projektuose ir džiazo sesijose. Jis dalyvavo Klaipėdos pilies džiazo festivalyje, „Jazznica 2011” festivalyje Slovakijoje, tarptautiniame projekte „Divercities Grenoble 2012“ Prancūzijoje.

A. Isojanas pernai pelnė specialų prizą „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse kaip grupių „R.A.D.D.“ ir „Legentet“ bosininkas, o su „R.A.D.D.“ laimėjo ir pagrindinį konkurso prizą.

Domantas Razmus mokėsi Pasvalio vaiku muzikos mokykloje saksofono specialybės, vėliau savarankiškai pramoko groti mušamaisiais, tapo kelių roko ir popgrupių nariu. Šiuo metu jis studijuoja mušamuosius Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

2012 metais būgnininkas buvo atrinktas dalyvauti tarptautiniame projekte „Travelling Youth Orchestra“, gastroliavo su juo užsienyje. Pernai su grupe „R.A.D.D“ laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso pagrindinį prizą.

Šiuo metu Domantas reiškiasi įvairiuose muzikiniuose projektuose, dalyvauja atvirose džiazo sesijose. 

Vilnius Jazz'2014

Pierre Dørge & the "New Jungle Orchestra“ feat. Liudas Mockūnas

Danija-Lietuva

Vyacheslav Ganelin - Esti Kenan-Ofri - Gershon Waiserfirer - Arkady Gotesman

Izraelis-Lietuva

Maxime Bender Quartet

Liuksemburgas-Vokietija-Šveicarija

Journal Intime Plays Jimi Hendrix

Prancūzija

Aki Takase

Japonija

Mikko Innanen & Innkvisitio feat. Liudas Mockūnas

Suomija-Lietuva

Rubatong

Nyderlandai

Pre-Cambria Clarinet Quartet

Japonija

Sabir Mateen - Juozas Milašius

JAV-Lietuva

Emile Parisien Quartet

Prancūzija

Emil Viklicky Trio

Čekija

Digital Primitives

JAV-Izraelis-Danija

Liudas Mockūnas Trio

Lietuva-Norvegija

Peter Lipa Band

Slovakija

 
Vilnius Jazz Young Power 2014

Nostrum

Lietuva

Gina ir BaGeRo Jazz Trio

Lietuva

Made in 234

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2014 Guests

Armed Sheep Doom Cloud

Lietuva