36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Sons of Gislason

Lietuva-Islandija

Freysteinn Gíslason – db, leader
Manvydas Pratkelis - as
Ingi Bjarni Skúlason – p
Augustas Baronas – dr

Kvartetas susikūrė 2012 metais. Jo nariai susipažino Hagos karališkojoje konservatorijoje (Olandija), kur šiuo metu studijuoja.

Muziką šiai Lietuvos ir Islandijos rinktinei rašo grupės lyderis, kontrabosininkas islandas Freysteinnas Gíslasonas. Jo raiškos paletė – tikra muzikos stilių ir žanrų vaivorykštė: nuo roko ir klasikos iki bibopo ir “free” džiazo spalvų. Be to, kiekvienas ansamblio narys praturtina kūrinius individualiais atspalviais.

Freysteinnas Gíslasonas studijuoja Hagoje džiazo kontrabosą. Jis jau prieš tai dalyvavo daugybėje įvairių projektų – nuo popmuzikos iki kamerinio džiazo ir drauge rašė savo originalią muziką.

Tačiau Freysteinno braižas galutinai susiformavo, tik įkūrus kvartetą "Sons Of Gíslason", su kuriuo jis keliauja po visą Europą. Anot grupės lyderio, būtent ši komanda jam leidžia geriausiai perteikti savo garso idealą ir muzikos viziją.

Saksofonininkas Manvydas Pratkelis 2010 metais laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso “Grand Prix” kartu su būgnininku Jonu Butvydu. Nuo tada nutekėjo daug vandens – laureatas tapo universaliu ir subtiliu atlikėju, perpratusiu visą spektrą muzikos tradicijų ir stilių – nuo ankstyvojo džiazo ir bibopo iki “free” džiazo, “fusion”, hiphopo, fanko, ritmenbliuzo. Visu šiuo bagažu jis laisvai operuoja improvizuodamas.

Be to, Manvydas intensyviai ieško savo unikalaus balso kurdamas muziką ir vadovaudamas savo grupei “Big Little Emotions Trio”. 2013 metais su šiuo ansambliu jis keliavo po Europą.

Saksofonininkas dalyvavo “Vilnius Jazz”, “North Sea Jazz”, “Reykjavik Jazz” festivaliuose, šiais metais gastroliavo Taivane. Šiuo metu jis studijuoja Hagos karališkojoje konservatorijoje pas saksofono ir klarneto įžymybę Johną Ruocco.

Ingi Bjarni Skúlasonas taip pat yra Hagos konservatorijos studentas, be to, pagal mainų programą mokėsi Švedijoje.

Neseniai pianistas išleido savo pirmąjį originalių kompozicijų albumą, pristatė jį turnė Islandijoje, Reikjaviko džiazo festivalyje, Norvegijoje.

Būgnininkas Augustas Baronas pradėjo groti džiazą dar muzikos mokykloje Lietuvoje, Eugenijaus Vedecko vadovaujamame “Magic Time Orchestra”, su kuriuo pasirodė gimtinėje, Estijoje, Vokietijoje ir Švedijoje.

2010 metais atlikėjas subūrė savo grupę “Tofu Bubble”, kuri buvo įvertinta už geriausią debiutą “Pravda Naujokai 2010” apdovanojimuose ir tapo naujokų muzikos konkurso “Garažas“ laureate. Neseniai Augustas laimėjo trečiąją vietą 9-ajame tarptautiniame jaunųjų džiazo atlikėjų konkurse Rostove prie Dono (Rusija).

Būgnininkas dalyvauja lietuvių saksofonininko Leonardo Pilkausko projekte “Re: Muzika, kuri gimė vakar“, groja keliose grupėse su bendramoksliais iš Graikijos, Olandijos, Danijos, Pietų Korėjos ir Lietuvos.

Šiuo metu jis studijuoja džiazo mušamuosius Amsterdamo konservatorijoje. 

Dėkojame:

 

 

 

Vilnius Jazz'2015

Dominique Pifarély Quartet

Prancūzija

Roberto Ottaviano - Alexander Hawkins

Italija-JK

Reis - Demuth - Wiltgen

Liuksemburgas

Reijseger-Fraanje-Sylla

Nyderlandai-Senegalas

Bill Frisell - Music For Strings

JAV

Martin Küchen - Mark Tokar - Arkady Gotesman

Švedija-Ukraina-Lietuva

Hikashu feat. Itaru Oki

Japonija

Angles 8

Švedija

Tree Stones Quartet

Lietuva-Estija-Latvija

Martin Küchen "The lie & the orphanage"

Švedija

Dominique Pifarély "Time Before And Time After"

Prancūzija

 
Vilnius Jazz Young Power 2015

Gone4Square

Lietuva

Brave Noises

Lietuva

Sin

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2015 Guests

Sons of Gislason

Lietuva-Islandija