36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

De Beren Gieren

Belgija

Fulco Ottervanger - p

Lieven Van Pee - db

Simon Segers – dr

 

Trio susikūrė 2009 metais ir jau spėjo įsitvirtinti savičiausių Europos grupių lygoje, pelnyti kelis prizus. Jo braižui būdingi poliritminiai garsovaizdžiai, netikėti muzikos posūkiai ir nuotaikų kaita, spontanika. Trijulė ieško naujų raiškos formų per improvizaciją.

„De Beren Gieren“ dar tik plaukia į plačiuosius vandenis. Tarptautinis grupės proveržis prasidėjo 2014-aisiais, jai išleidus antrąjį albumą “The Detour Fish”. Šiame albume įamžintas koncertas Liublianoje su portugalų trimitininke Susana Santos Silva.

Trio taip pat bendradarbiavo su pripažintais džiazo meistrais Marcu Ribotu, Joachimu Badenhorstu, Louisu Sclavisu, Jeanu Yvesu Evrard‘u, Janu Klare‘u, Ernstu Rijesegeriu, grojo daugelyje svarbių džiazo forumų, tarp jų – Trondheimo, Liublianos, Midelheimo, „North Sea Jazz“, gastroliavo Italijoje.

Pastaruoju metu ansamblis keliavo po Europą su trečiuoju, pernai išleistu savo albumu „One Mirrors Many“, kuriame akustinį garsyną papildė elektronika. Šis albumas pateko į metų geriausiųjų sąrašus.

Olandų multiinstrumentininkas, vokalistas, kompozitorius ir improvizuotojas Fulco Ottervangeris vadinamas žmogumi-orkestru. Vaikystėje jis mokėsi griežti violončele, vėliau pats pramoko skambinti pianinu, įvaldė gitarą, bosą ir būgnus.

Gento muzikos konservatorijoje Belgijoje vaikinas studijavo džiazo fortepijoną ir klasikinę kompoziciją. Jis - gabus kompozitorius, ugdantis šį talentą nuo mažumės. Fulco kompozicijos sudaro ir „De Beren Gieren“ repertuaro pagrindą.

Kūrėjas gerai jaučiasi daugybėje žanrų – nuo eksperimentinės iki popmuzikos. Jis yra krautpop grupės „Stadt“ bei roko kolektyvo „Marvelas Something“ viena pagrindinių figūrų, metalo grupės „ShtGn“ vokalistas, Nathano Daemso kvinteto narys ir kompozitorius, muzikuoja duete „BeraadGeslagen“ su būgnininku Landeriu Gyselincku, reiškiasi teatro, šokio, žodžio projektuose.

Belgų kontrabosininkas Lievenas Van Pee taip pat imponuoja plačiais interesais ir lankstumu. Be „De Beren Gieren“, jis groja grupėse „Moker“, „Collapse“ ir kitose.

Belgų būgnininkas Simonas Segersas iki studijų Gento muzikos konservatorijoje dešimt metų grojo įvairiose grupėse su savo broliu gitaristu. Pastaruoju metu jis sutelkė dėmesį į roko ir džiazo projektus, tapo populiariu tarp šių žanrų atstovų.

Simono Segerso keliai dažnai susikerta su kolegos Fulco Ottervangerio. Jie abu yra grupių „Stadt“, „ShtGn“ bei Nathano Daemso kvinteto nariai. Be šių kolektyvų, būgininkas groja Andy Declercko trio ir grupėje „Black Flower“.

Vilnius Jazz'2016

Vincent Peirani - Emile Parisien "Belle Époque"

Prancūzija

Marianne Trudel & Trifolia

Kanada

The Thing

Švedija-Norvegija

Atomic

Švedija-Norvegija

Orchestre National de Jazz (ONJ)

Prancūzija

Vyacheslav Ganelin - Petras Vyšniauskas - Arkady Gotesman

Izraelis-Lietuva

Andrew Lamb - Warren Smith - Arkady Gotesman

JAV-Lietuva

De Beren Gieren

Belgija

Dainius Pulauskas Group

Lietuva

Nikolay Rubanov - Aleksey Ivanov

Rusija

Liudas Mockūnas - Dalius Naujokaitis "Solo.Solo.Duo"

Lietuva

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble

Kroatija

 
Vilnius Jazz Young Power 2016

TDT

Lietuva

Sin

Lietuva

Katarsis4

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2016 Guests

Horny Horns

Lietuva