36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Bete Smate

Lietuva

Žygimantas Bačkus - g
Augustas Genutis - b
Domantas Razmus - dr

Grupė susibūrė prieš dvejus metus, kad realizuotų ir skleistų savo kūrybos idėjas. Konkursui ją parengė pedagogas Pattas Espasrengas. Finale ji atliks kolektyvinę kompoziciją.

Žygimantas Bačkus - universalus ir subtilius atlikėjas, perpratęs visą spektrą muzikos tradicijų ir stilių – nuo ankstyvojo džiazo ir bibopo iki ,,free” džiazo, ,,fusion”, hiphopo, fanko, ritmenbliuzo. Visą šį bagažą jis laisvai naudoja improvizuodamas.

2017 metais Žygimantas pelnė pirmąją vietą konkurso „Gitarų šėlsmas“ džiazo ir klasikos kategorijoje. Jis yra dalyvavęs ,,Klaipėdos pilies džiazo“, ,,Vilnius Mama Jazz” bei ,,Kaunas Jazz” festivaliuose.

Augustas Genutis muzikos pradėjo mokytis Stasio Šimkaus konservatorijoje Klaipėdoje, šiuo metu studijas tęsia Vilniaus kolegijoje, Menų ir kūrybinių technologijų fakultete, boso gitaros klasėje.

Bosininkas aktyviai kuria ir koncertuoja su įvairių muzikos stilių muzikantais ne tik sostinėje, bet ir kituose miestuose. Jis pasirodė festivaliuose ,,Klaipėda Jazz“, ,,Kaunas Jazz“, ,,Vilnius Jazz“, ,,Vilnius Mama Jazz“, užėmė III vietą bosininkų kategorijoje tarptautiniame konkurse ,,Gitarų šėlsmas‘17“.

Domantas Razmus 2017 metais baigė bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo skyriuje. Jau nuo 2012 metų jis sėkmingai koncertuoja su žinomais Lietuvos džiazo bei kitų stilių muzikantais, tarp jų - Dmitrijumi Golovanovu, Kęstučiu Vaiginiu, Vyčiu Nivinsku, Vyčiu Smolskumi, Armanu Isojanu, Klaudijumi Štuopiniu.

2012 metais D.Razmus laimėjo ,,Vilnius Jazz Young Power” konkurso ,,Grand Prix” su grupe ,,R.A.D.D.”, o 2016-aisiais - su grupe ,,TDT”. 2017 metais jam skirta pirmoji vieta būgnininkų konkurse ,,Tamsta Drumday”.

D.Razmus sukaupė nepaprastai spalvingą išraiškos priemonių arsenalą. Jo grojimo stiliui būdingi pop-, funko, ,,fusion” elementai, jis semiasi įkvėpimo tradiciniame džiaze, nuo paauglystės pamėgtoje hardroko ir pankroko muzikoje, yra linkęs į avangardinius ir ,,free” džiazo ieškojimus.

Vilnius Jazz'2017

Henri Texier Hope Quartet

Prancūzija

The Young Mothers

JAV

Evan Parker - Barry Guy - Paul Lytton

JK

ICP Orchestra

Nyderlandai

Marc Ducret trio feat. Liudas Mockūnas

Prancūzija-Lietuva

Fire! Orchestra

Švedija

Rob Mazurek

JAV

Infiltrators

Lietuva

Sunna Gunnlaugs Trio

Islandija

The History of European Jazz

Italija

 
Vilnius Jazz Young Power 2017

Bete Smate

Lietuva

13th grade

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Džiazlaif

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2017 Guests

Brave noises

Lietuva