36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

13th grade

Lietuva

David Avetisyan - s
Danielius Skeivelas - g
Lukas Yla - bg
Augustas Genutis - dr

Kvarteto narius susiburti ir išbandyti jėgas džiazo scenoje paskatino šis konkursas. Grupė suvienijo Vilniaus konservatorijos ir Šiuolaikinės mokyklos centro auklėtinius, žengiančius pirmuosius žingsnius džiaze.

Konkurso finalui ansamblis parengė D. Avetisyano kompoziciją „Crooked Steps“.

Davidas Avetisyanas džiazą groja trečius metus, bet jau gali didžiuotis konkurso „Džiazo fontanas“ nugalėtojo laurais. Saksofonininkas mokosi Vilniaus konservatorijoje.

Danielius Skeivelas muzikos pagrindus gavo „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje, būdamas 15 metų pradėjo groti gitara, o 2016-aisiais įstojo į Vilniaus konservatoriją. Šiuo metu jis yra Vilniaus kolegijos, Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto studentas. Gitaristas laimėjo pirmąją vietą konkurse „Džiazo fontanas“.

Lukas Yla muzikuoja su įvairių sudėčių Vilniaus konservatorijos ansambliais, eksperimentuoja su gitaristu Justu Daugininkaičiu. Bosininką, kaip ir jo scenos partnerius, lydėjo sėkmė konkurse „Džiazo fontanas”. Jis baigė Vilniaus konservatoriją, šiuo metu studijuoja Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultete.

Augustas Genutis muzikos pradėjo mokytis Stasio Šimkaus konservatorijoje Klaipėdoje, šiuo metu studijas tęsia Vilniaus kolegijoje, Menų ir kūrybinių technologijų fakultete, boso gitaros klasėje.

Jis aktyviai kuria ir koncertuoja kaip bosininkas su įvairių muzikos stilių muzikantais ne tik sostinėje, bet ir kituose miestuose - pasirodė festivaliuose ,,Klaipėda Jazz“, ,,Kaunas Jazz“, ,,Vilnius Jazz“, ,,Vilnius Mama Jazz“, užėmė III vietą bosininkų kategorijoje tarptautiniame konkurse „Gitarų šėlsmas’17“.

Šį kartą Augustas ryžosi išbandyti būgnininko amplua.

Vilnius Jazz'2017

Henri Texier Hope Quartet

Prancūzija

The Young Mothers

JAV

Evan Parker - Barry Guy - Paul Lytton

JK

ICP Orchestra

Nyderlandai

Marc Ducret trio feat. Liudas Mockūnas

Prancūzija-Lietuva

Fire! Orchestra

Švedija

Rob Mazurek

JAV

Infiltrators

Lietuva

Sunna Gunnlaugs Trio

Islandija

The History of European Jazz

Italija

 
Vilnius Jazz Young Power 2017

Bete Smate

Lietuva

13th grade

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Džiazlaif

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2017 Guests

Brave noises

Lietuva