36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

D.Jurevičius Group

Lietuva

Deimantas Balys - g
Mantvydas Leonas Pranulis - tp
Domas Žeromskas - keyb
Nojus Drąsutis - bg
Kristupas Kmitas - dr

Grupė susikūrė pernai, suvienijusi net keturių sostinės mokyklų ugdytinius, jau spėjusius atkrepti į save dėmesį kituose kolektyvuose.

Šį kartą gabius jaunuosius improvizuotojus subūrė gitaristas ir kompozitorius Deimantas Balys. Jo kūrinį „One for Tigran“ kvintetas parengė ir konkurso finalui.

D.Balys studijavo Vilniaus konservatorijoje bei Danijos karališkoje muzikos akademijoje Olborge, o dabar mokslus tęsia Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje.

Deimantas grojo įvairiausiose grupėse, tarp jų – „Soul Syrup“, „Such‘a‘Trip“, „TribalVibe“, dalyvavo „Saeby Jazzfestival“ (Danija), „Kaunas Jazz“, „PIN dienų“ festivaliuose. Šiuo metu jis susitelkęs į autorinės programos pristatymą ir dalyvauja tarptautiniuose projektuose.

Mantvydas Leonas Pranulis inicijavo daug džiazo bei alternatyviosios muzikos projektų. Jis atliko savo muziką su paties suburtu kvintetu „M.P“, dalyvavo projekte „Muzika erdvėje“ su jaunų kompozitorių šiuolaikinės muzikos ansambliu, pasirodė su jaunaisiais kompozitoriais interakcijose „Angelai“ bei „Veidrodis“.

Menininkas taip pat grojo Kęstučio Vaiginio projekte „Jazz Gang“, grupėje „The Jam Fam“, MIDI roko operose, keliose socialinėse meninėse akcijose, muzikavo su Eugenijaus Vedecko vadovaujamais Vilniaus konservatorijos bei „Magic Time“ bigbendais „Kaunas Jazz“, „Flora Jazz“ ir „Bad Bramsted Jazz“ festivaliuose.

Dar būdamas sostinės Karoliniškių muzikos mokyklos moksleivis Mantvydas tapo „Klasikos ir džiazo“ bei Juozo Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkursų laureatu. 10-ajame „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse jis buvo pripažintas geriausiu instrumentininku. 2017 metais Klaipėdos džiazo festivalyje muzikantas laimėjo konkurse „Jazz talentai“ su grupe „Allergy+“.

Atlikėjas dažnai bendradarbiauja su teatro ir kino kūrėjais. Jis parašė muziką režisierės Karolinos Žernytės teatro spektakliui „Pirmapradis“, bendradarbiauja su „Stalo teatru“, yra Kamilės Milašiūtės trumpametražio filmo „Motinos diena“ garso takelio autorius.

Domas Žeromskas jau pasirodė beveik visose svarbiausiose Lietuvos džiazo scenose, bendradarbiavo su žymiais Lietuvos džiazo kūrėjais.

Pirmąja kūrybine jo laboratorija tapo Vytauto Labučio vadovaujamas Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos moksleivių džiazo ansamblis. Vėliau pianistas įsiliejo į V.Labučio grupę „Silent Blast“, pasirodė su ja ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniuose užsienio festivaliuose - „Nisville“ Serbijoje, „Kijev Unity“ Ukrainoje, „Jazzkaar“ Estijoje, „Lotos Jazz“ Lenkijoje.

Šiuo metu klavišininkas intensyviai muzikuoja ir su vokaliste Kotryna Juodzevičiūte.

Nojus Drąsutis atkreipė į save dėmesį dar mokydamasis Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje, nes šauniai reiškėsi saksofonininko V.Labučio suburtame jos moksleivių džiazo ansamblyje, koncertavo su juo šalies džiazo festivaliuose.

Bosininkas laimėjo pirmąsias vietas ir su Olego Molokojedovo vadovaujamu džiazo ansambliu tarptautiniame džiazo konkurse „Don Chento Jazz“ Kaliningrade bei tarptautiniame konkurse „Muzika be sienų“, įsiamžino šio ansamblio kompaktiniame diske.

Nojaus kartu su keturiais muzikos mokyklos bendramoksliais įkurta grupė „Made in 234“ 2014-aisiais laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“, o po metų – pagrindinį prizą studentų džiazo konkurse Tirgu Mureše (Rumunija).

N.Drąsutis taip pat groja V.Labučio grupėje „Silent Blast“. Jis pasirodė beveik visuose didžiuosiuose Lietuvos džiazo festivaliuose bei Latvijos „Saulkrasti Jazz“.

Kristupas Kmitas muzikanto kelią pradėjo Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje, o pažintį su džiazu - grodamas šios mokyklos bigbende. 2015 metais jis baigė studijas Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje.

K. Kmitas bendradarbiauja su teatro kūrėjais, atlieka muziką spektakliuose, yra grojęs įvairiuose festivaliuose, tarp jų – „Vilnius Mama Jazz“, „Granatos Live“, „Bliuzo Naktys“, „Vilnius Music Week“, Karklės festivalyje.

Būgnininko atvirumą įvairiai muzikai liudija ir muzikavimas grupėse „Pilnatys“, „Baltasis Kiras“, „In albedo“, šiuolaikinio džiazo kolektyvuose „Mindaugas Stumbras Ensemble“ bei „N-Atomic Trio“. 

Vilnius Jazz'2017

Henri Texier Hope Quartet

Prancūzija

The Young Mothers

JAV

Evan Parker - Barry Guy - Paul Lytton

JK

ICP Orchestra

Nyderlandai

Marc Ducret trio feat. Liudas Mockūnas

Prancūzija-Lietuva

Fire! Orchestra

Švedija

Rob Mazurek

JAV

Infiltrators

Lietuva

Sunna Gunnlaugs Trio

Islandija

The History of European Jazz

Italija

 
Vilnius Jazz Young Power 2017

Bete Smate

Lietuva

13th grade

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Džiazlaif

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2017 Guests

Brave noises

Lietuva