36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Džiazlaif

Lietuva

Kazimieras Jušinskas – as,ss
Arminas Bižys - as
Danielius Pancerovas – bs
Paulius Vaškas - g
Aurelijus Užameckis - db
Ignas Kasikauskas – dr

Grupė susibūrė prieš dvejus metus, bet jau spėjo nugriaudėti „Vilnius Jazz“, „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“, „Peronas Jazz“, „Šiauliai Jazz“,„Saulkrasti Jazz“ (Latvija) festivaliuose, koncertavo Berlyne, Leipcige ir kituose Vokietijos miestuose.

Pernai kolektyvas laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“ ir specialųjį prizą už geriausią originalią kompoziciją. Šių metų pradžioje išleido debiutinį albumą, kuriam muziką įrašė „Big Jelly“ studijoje Anglijoje.

„Džiazlaif“ branduolį sudaro Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) saksofonininkų kvarteto „Katarsis4“ nariai, jau gerai žinomi šalies džiazo sluoksniuose. Vaikinai daugiausia reiškiasi džiazo scenose, bet savo kompozicijas grindžia panko, eksperimentine ir avangardine muzika, kurią scenoje miksuoja intensyviai bendraudami ir soliuodami.

„Džiazlaif“ nariai drauge kuria savo originalų repertuarą, suteikdami jam individualių, kontrastingų spalvų. Universalūs muzikantai dalyvauja ir kitų menų projektuose.

Kazimieras Jušinskas mokytis muzikos pradėjo Alytaus muzikos mokykloje, grojo Alytaus jaunimo simfoniniame orkestre, tapo Juozo Pakalnio konkurso laureatu. Susidomėjęs džiazu, saksofonininkas tęsė studijas Vilniaus konservatorijoje, grojo „Magic Time“ bei konservatorijos bigbenduose, dalyvavo MIDI roko operos projekte.

Šiuo metu K.Jušinskas studijuoja LMTA, yra grupių „Džiazlaif“, „The Septet“, saksofonų kvarteto „Katarsis4“ narys. Soprano ir alto saksofonais grojantis muzikas dalyvavo „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“ ir „Peronas Jazz“ džiazo festivaliuose.

Arminas Bižys yra Juozo Pakalnio konkurso nugalėtojas. Muziko kelią jis pradėjo įstojęs į Vilniaus konservatoriją, šiuo metu studijuoja LMTA.

Baritoniniu bei alto saksofonais grojantis muzikantas reiškiasi įvairaus žanro kolektyvuose – jis yra saksofonų kvarteto „Katarsis4“, grupių „Džiazlaif“, „Miško Gyventojai“, šiuolaikinės muzikos ansamblio „Syneasthesis“ narys, Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinio pučiamųjų orkestro artistas.

Danielius Pancerovas pradėjo domėtis džiazu Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, čia kaupė žinias savarankiškai, nes džiazo skyriaus mokykloje nėra.

Vėliau jis grojo su Klaipėdos džiazo orkestru ir grupe „Funk in“ uostamiesčio „Pilies džiazo festivalyje“, su LMTA bigbendu – „Kaunas Jazz“ ir „Vilnius Mama Jazz“ festivaliuose.

Šiuo metu saksofonininkas yra grupių „Katarsis4“, „Džiazlaif“, „The Septet“ narys, dalyvauja įvairiuose meno projektuose Lietuvoje ir už jos ribų.

Paulius Vaškas studijavo elektrinę gitarą LMTA džiazo katedroje. Jis yra garsios alternatyvaus džiazo grupės „Sheep Got Waxed“ narys. Su šiuo trio gitaristas įrašė muziką Vido Bareikio spektakliui „Kovos klubas“, kuri buvo nominuota Auksiniam scenos kryžiui, išleido du albumus, pasirodė „Cosmo Jazz“ festivalyje Prancūzijoje, Birmingamo džiazo ir bliuzo, Braitono festivaliuose Didžiojoje Britanijoje, koncertavo Estijoje ir Rusijoje, 2011 metais laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“.

Aurelijus Užameckis atstovauja ir džiazo, ir klasikinės muzikos scenai, yra nacionalinių konkursų laureatas. Jis dalyvavo abiejų žanrų festivaliuose, tarp jų – „Gaida“, „Be Stogo”, „Kaunas Jazz”, „Peronas Jazz”.

Kontrabosininkui teko tobulintis Petru Iugos, Wolfgango Harrerio, Miloslavo Jelíneko, Božo Paradžiko meistriškumo kursuose.

Šiuo metu jis mokosi Vilniaus kolegijoje, aktyviai reiškiasi džiazo ir improvizacinės muzikos projektuose, bendradarbiauja su kitų disciplinų menininkais. Su improvizacinės stovyklos „Agata Langai“ ansambliu atlikėjas išleido albumą „Langai į“.

2017-ųjų „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse A.Užameckio virtuozišumas buvo įvertintas prizu „Už universalią boso raišką“.

Ignas Kasikauskas sėsti prie būgnų išdrįso tik paauglystėje, bet iš karto suprato, jog tai – jo pašaukimas, tad netrukus pasišventė šiam instrumentui Vilniaus konservatorijoje, vėliau baigė studijas LMTA džiazo skyriuje. Būgnininkas taip pat semėsi patirties meistriškumo kursuose Italijoje, Danijoje, Suomijoje.

Igno atliekamos muzikos spektras – nuo pop- iki laisvojo džiazo. Jis muzikavo su daugeliu žinomų improvizuotojų, tarp jų – Arkadijumi Gotesmanu, Eugenijumi Kanevičiumi, Tomu Razmumi, Arnu Mikalkėnu, pasirodė „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“, „Peronas Jazz“, „Saulkrasti Jazz Festival“, „Roma Summer Jazz festival“ scenose, gastroliavo Italijoje, Vokietijoje, Slovakijoje, Austrijoje, Rusijoje ir kitose šalyse.

Vilnius Jazz'2018

Nate Wooley’s Knknighgh Quartet

JAV

Alexander Hawkins - Sofia Jernberg

JK-Švedija

Vincent Courtois

Prancūzija

Brian Marsella Trio

JAV

Ping Machine

Prancūzija

Reinless

Lietuva

Paweł Brodowski: "Krzysztof Komeda – a visionary pioneer of European Jazz"

Lenkija

Shai Maestro Trio

Izraelis

Komeda’s Incarnations

Lenkija-Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018

Parxess 600

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Dushna

Lietuva

Dvi iš Jos

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018 Guests

Džiazlaif

Lietuva