36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Dushna

Lietuva

Kazimieras Jušinskas - saxes
Dominykas Norkūnas – g
Aurelijus Užameckis - db
Simonas Kaupinis - tb
Domantas Razmus – dr

Netradicinės sudėties grupę specialiai konkursui subūrė kūrybingi, turintys nemažą patirties bagažą muzikantai. Visi jie aktyviai reiškiasi kituose projektuose ir festivaliuose. „Vilnius Jazz Young Power“ konkursui kvintetas parengė kolektyvinę kompoziciją „How Do You Say Dushna in Brooklyn Language?“.

Kazimieras Jušinskas mokytis muzikos pradėjo Alytaus muzikos mokykloje, grojo Alytaus jaunimo simfoniniame orkestre, tapo Juozo Pakalnio konkurso laureatu. Susidomėjęs džiazu, saksofonininkas tęsė studijas Vilniaus konservatorijoje, grojo „Magic Time“ bei konservatorijos bigbenduose, dalyvavo MIDI roko operos projekte.

Šiuo metu K.Jušinskas studijuoja LMTA, yra grupių „Džiazlaif“, „The Septet“, saksofonų kvarteto „Katarsis4“ narys. Soprano ir alto saksofonais grojantis muzikas dalyvavo „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“ ir „Peronas Jazz“ festivaliuose.

Dominykas Norkūnas muzikuoti pradėjo „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje, o vėliau lavino įgūdžius Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje, studijavo pagal „Erasmus” programą Karališkojoje muzikos akademijoje Olborge (Danija). Šiemet gitaristas baigė šiuolaikinės muzikos ir laisvos improvizacijos magistro studijas LMTA.

Dominykas groja ne tik džiazą, bet ir pop-, roko, kantri muziką, dalyvauja įvairaus žanro festivaliuose, bendradarbiauja su teatralais.


Aurelijus Užameckis atstovauja ir džiazo, ir klasikinės muzikos scenai, yra nacionalinių konkursų laureatas. Jis dalyvavo abiejų žanrų festivaliuose, tarp jų – „Gaida“, „Be Stogo”, „Kaunas Jazz”, „Peronas Jazz”.

Kontrabosininkui teko tobulintis Petru Iugos, Wolfgango Harrerio, Miloslavo Jelíneko, Božo Paradžiko meistriškumo kursuose.

Šiuo metu jis mokosi Vilniaus kolegijoje, aktyviai reiškiasi džiazo ir improvizacinės muzikos projektuose, bendradarbiauja su kitų disciplinų menininkais. Su improvizacinės stovyklos „Agata Langai“ ansambliu atlikėjas išleido albumą „Langai į“.

2017-ųjų „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse A.Užameckio virtuozišumas buvo įvertintas prizu „Už universalią boso raišką“, su grupe „Džiazlaif“ jis laimėjo konkurso „Grand Prix“.

Simonas Kaupinis, baigęs Balio Dvariono dešimtmetę muzikos mokyklą, įstojo į tūbos klasę LMTA ir tobulinosi pagal mainų programą Gioachino Rossini konservatorijoje Italijoje. Šiuo metu jis yra šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos specialybės magistrantas LMTA.

Atlikėjas dalyvauja džiazo ir akademinės muzikos festivaliuose Lietuvoje ir svetur.

Domantas Razmus 2017 metais baigė bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo skyriuje. Jau nuo 2012 metų jis sėkmingai koncertuoja su žinomais Lietuvos džiazo bei kitų stilių muzikantais, tarp jų - Dmitrijumi Golovanovu, Kęstučiu Vaiginiu, Vyčiu Nivinsku, Vyčiu Smolskumi, Armanu Isojanu, Klaudijumi Štuopiniu.

2012 metais D.Razmus laimėjo ,,Vilnius Jazz Young Power” konkurso ,,Grand Prix” su grupe ,,R.A.D.D.”, o 2016-aisiais - su grupe ,,TDT”. 2017 metais jam skirta pirmoji vieta būgnininkų konkurse ,,Tamsta Drumday”. Nuo 2016-ųjų jis yra džiazo kvinteto „Cinamon“ narys, koncertavo su juo Lietuvoje ir Vokietijoje.

Būgnininkas sukaupė nepaprastai spalvingą išraiškos priemonių arsenalą. Jo grojimo stiliui būdingi pop-, funko, ,,fusion” elementai, jis semiasi įkvėpimo tradiciniame džiaze, nuo paauglystės pamėgtoje hardroko ir pankroko muzikoje, yra linkęs į avangardinius ir ,,free” džiazo ieškojimus.

Vilnius Jazz'2018

Nate Wooley’s Knknighgh Quartet

JAV

Alexander Hawkins - Sofia Jernberg

JK-Švedija

Vincent Courtois

Prancūzija

Brian Marsella Trio

JAV

Ping Machine

Prancūzija

Reinless

Lietuva

Paweł Brodowski: "Krzysztof Komeda – a visionary pioneer of European Jazz"

Lenkija

Shai Maestro Trio

Izraelis

Komeda’s Incarnations

Lenkija-Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018

Parxess 600

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Dushna

Lietuva

Dvi iš Jos

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018 Guests

Džiazlaif

Lietuva