36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Matt Deiman

Lietuva

Deimantas Balys – g
Matas Samulionis – synth

Nuolat ieškantys naujų kūrybos patirčių LMTA absolventai šių metų konkurse pirmą kartą pasirodo dviese. Jų džiazo standarto interpretaciją žiuri pripažino geriausia, o dabar duetas sieks įveikti varžovus atlikdamas bendrą originalią kompoziciją „Plius Minus“.

Deimantas Balys jau ketvirtus metus iš eilės dalyvauja „Vilnius Jazz“ festivalyje. 2018-aisiais jo suburtas kvintetas „D.Jurevičius Group“ laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“, o pernai pasirodė konkurso scenoje svečių teisėmis nauju pavadinimu „Castor Stetson“. Be to, Balys pateko į pernykščio konkurso finalą su grupe „VR Quartet“.

Gitaristas studijavo Vilniaus konservatorijoje, Danijos karališkoje muzikos akademijoje Olborge, tęsė mokslus Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje, o šiemet baigė LMTA.

Jis grojo įvairiausiose grupėse, tarp jų – „Soul Syrup“, „Such’a’Trip“, „TribalVibe“, „Diama“, „Maneuver“, Mindaugo Ancevičiaus kolektyve, dalyvavo „Kaunas Jazz“, „Vilnius Mama Jazz“, „PIN dienos“, „Druskomanijos“, „Ariogala Jazz“ festivaliuose Lietuvoje bei „Saeby Jazzfestival“ Danijoje, „Freedom Jazz Festival“ Lenkijoje, koncertų cikle Baltijos šalyse.

Šiuo metu Balys koncertuose pristato savo autorinę programą ir dalyvauja tarptautiniuose projektuose.

Matas Samulionis dar būdamas Kauno 1-osios muzikos mokyklos moksleivis, pradėjo su bendraminčiais burtis į grupes, ne kartą tapo Juozo Pakalnio respublikinio pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų konkurso laureatu.

Nuo pirmųjų kūrybos žingsnių atlikėją domino įvairių muzikos stilių sintezė. Vienoje pirmųjų savo grupių „Ne Per Garsiai?“ jis su partneriais bandė jungti klasiką, folklorą ir džiazą.

Studijuodamas LMTA džiazo katedroje, Matas sėmėsi patirties ir iš garsaus būgnininko Anderso Mogenseno Odensės muzikos konservatorijoje Danijoje, buvo atrinktas su jaunais muzikantais iš įvairių pasaulio šalių į meistriškumo kursus Alandų salose Suomijoje.

M.Samulionis grojo „Kaunas Jazz“ ir „Vilnius Mama Jazz“ scenose, Lietuvos muzikų rėmimo fondo festivalyje Druskininkuose „Vasara su M.K.Čiurlioniu“, AGATA projekte „Langai“, su grupe „Jazz Vibrations“ koncertavo tarptautiniame festivalyje Lenkijoje „Transmisje“. Jis išbandė save ir garsindamas nebylų filmą kartu su kolega Viktoru Orestu Vagusevičiumi festivalyje „Pirmoji banga“, o su vargonininke Dalia Jatautaite atliko klasikinę programą Lietuvos bažnyčiose.

Vilnius Jazz'2020

Improdimensija orchestra

Lietuva

DJ Extended feat. Kazimieras Jušinskas

Lietuva

Dainius Pulauskas Trio

Lietuva

Arkady Gotesman’s project Prayer

Lietuva

Arnas Mikalkėnas Trio

Lietuva

Gailė Griciūtė - Juozas Milašius

Lietuva

Low Blow

Lietuva-JAV

Užupis

JAV-Lietuva

Words and Letters

Lietuva

Milašius-Kutavičius-Naujokaitis feat. Lithuanian Young Composers Orchestra LP presentation

Lietuva

POST-SCRIPTUM: Jubiliejinis Dainiaus Pulausko 60-mečio ir DPG 25-mečio koncertas

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2020

Matt Deiman

Lietuva

Juzt

Lietuva

Lithuanian Youth Jazz Orchestra

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2020 Guests

Kanalizacija

Lietuva