36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

POST-SCRIPTUM: Jubiliejinis Dainiaus Pulausko 60-mečio ir DPG 25-mečio koncertas

Lietuva

Dainius Pulauskas – p, synth
Valerijus Ramoška – tp, flgh
Veronika Povilionienė – voc
Liutauras Janušaitis – ts, fl
Vytautas Labutis – as, ss
Eugenijus Jonavičius – g
Domantas Aleksa – el. b
Arman Isojan – db
Arkadij Gotesman – dr, perc
Augustas Baronas dr

Koncertas perkeliamas į 2021 metus. Tiksli koncerto data bus paskelbta vėliau, kai tik organizatoriai žinos apie galimybę šį koncertą surengti.

Daugiau kaip prieš tris dešimtmečius džiaze debiutavęs vienas ryškiausių ir veikliausių šalies džiazo kūrėjų – klavišininkas, kompozitorius, džiazo grupių lyderis Dainius Pulauskas rengia gerbėjams staigmeną.

„Vilnius Jazz 2020. Post-Scriptum“ koncerte jis primins ne tik geriausias savo kompozicijas, bet ir įvairių kūrybos etapų bendražygius, įspūdingą savo amplua paletę – nuo solo ir duetų bei trio iki didelių ansamblių. Tam yra svari priežastis: maestro mini 60-metį, o „Dainius Pulauskas Group“ (DPG) – 25-metį.

D.Pulauskas kurti ir aranžuoti muziką pradėjo dar dirbdamas vokaliniame instrumentiniame ansamblyje „Oktava“, komponuoti jį paskatino šio ansamblio vadovas Mindaugas Tamošiūnas. Būtent „Oktavai“ muzikas parašė pirmąją džiazo pjesę, kuri nuskambėjo „Pori Jazz’87“ festivalyje Suomijoje.

1996 metais Dainius debiutavo džiazo festivalyje „Birštonas“ jau kaip grupės lyderis su savo kvintetu, o 1998-aisiais – ir su savo sekstetu, kuris netrukus tapo vienu ryškiausių ir labiausiai svetur žinomų lietuvių džiazo kolektyvų. 2004-aisiais jis ėmė pristatyti įvairios sudėties savo ansamblių programas „Dainius Pulauskas Group“ (DPG) vardu. Būtent DPG veikla kūrėjas labiausiai realizavo savo kaip kompozitoriaus bei klavišininko talentą ir profesinę patirtį.

DPG pasirodė daugiau kaip 150 festivalių 35 valstybėse, keturiuose žemynuose, pirmoji iš Lietuvos įžengė į Malaizijos, Indonezijos, Pietų Afrikos Respublikos, Egipto, Etiopijos, Pietų Korėjos scenas. Grupei plojo prestižinių Otavos, Londono, Tokijo, Vašingtono džiazo festivalių publika. Ji sukėlė furorą gastroliuodama milijoniniuose Kinijos miestuose Džuhajuje, Gvangdžou ir Šendženyje, o praėjusią žiemą jau trečią kartą leidosi į dideles gastroles po Indiją, kur yra išbandžiusi jau beveik visas svarbiausias džiazo scenas.

Garsiose pasaulio džiazo scenose pasirodo ir kiti lietuviai, bet jie groja tarptautiniuose projektuose, o DPG atstovauja Lietuvai ir atlieka vien lietuvišką – savo lyderio D.Pulausko – muziką. Ji įamžinta jau 19 autorinių albumų, dviejuose autoriniuose DVD, 9 džiazo rinkiniuose.

D.Pulauskas savo nuoširdžia, emocinga kūryba pelnė vieno įdomiausių Europos „fusion“ džiazo kompozitorių reputaciją ir ne kartą atstovavo šalies džiazui europiniuose projektuose, o DPG netgi tapo Lietuvos kultūros ambasadoriumi svarbiuose valstybiniuose renginiuose.

Jubiliatas jau yra susirinkęs visus svarbiausius šalies džiazo apdovanojimus, išbandė save įvairiausiuose džiazo žanruose, o taip pat chorinės, teatro ir kino muzikos kūryboje, tapo net Kompozitorių sąjungos nariu, bet nesiliauja ieškoti vis naujų saviraiškos nišų. Jubiliejinis koncertas leis apžvelgti vingiuotą ir įdomų jo kūrybos kelią.

Scenoje išvysime įvairių to kelio etapų pakeleivius – ir pirmojo seksteto narius Vytautą Labutį bei Arkadijų Gotesmaną, ir dažnai grupę lydėjusį klaipėdietį gitaristą Eugenijų Jonavičių, vėlesnius Dainiaus bendražygius Liutaurą Janušaitį ir Domą Aleksą. Visus 25 metus DPG grojantis trimitininkas Valerijus Ramoška pasirodys su lyderiu ir dviese.

Kitokią dueto spalvą D.Pulauskas įlies į programą su liaudies dainų atlikėja Veronika Povilioniene, kuri taip pat paliko ryškų pėdsaką jo kelyje, drauge įsiamžino keliuose albumuose. O dabartiniam jubiliato kūrybos etapui atstovaus jo akustiniai kolektyvai su naujausiais komandos nariais – kontrabosininku Armanu Isojanu ir būgnininku Augustu Baronu.

Vilnius Jazz'2020

Improdimensija orchestra

Lietuva

DJ Extended feat. Kazimieras Jušinskas

Lietuva

Dainius Pulauskas Trio

Lietuva

Arkady Gotesman’s project Prayer

Lietuva

Arnas Mikalkėnas Trio

Lietuva

Gailė Griciūtė - Juozas Milašius

Lietuva

Low Blow

Lietuva-JAV

Užupis

JAV-Lietuva

Words and Letters

Lietuva

Milašius-Kutavičius-Naujokaitis feat. Lithuanian Young Composers Orchestra LP presentation

Lietuva

POST-SCRIPTUM: Jubiliejinis Dainiaus Pulausko 60-mečio ir DPG 25-mečio koncertas

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2020

Matt Deiman

Lietuva

Juzt

Lietuva

Lithuanian Youth Jazz Orchestra

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2020 Guests

Kanalizacija

Lietuva