36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Juzt

Lietuva

Tuomas J. Räsänen – dr, leader
Nikita Kiriuchinas – synth
Kazimieras Krulikovskis – keyb
Vainius Indriūnas – b

Šis kvartetas gyvuoja pustrečių metų. Jis debiutavo 2019-aisiais „Tamstos“ klubo rengiamame grupių konkurse „Garažas“ ir tais pačiais metais tapo Menų fabriko „Loftas“ jaunų grupių konkurso „Novus’19“ nugalėtoju. Pernai grupė laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“, kuris jai tapo tramplinu į naujas patirtis, įkvėpė ambicingiems kūrybiniams bandymams.

„JUZT“ atstovauja retai Lietuvos scenose girdimai „ jazztronica“ ir „synth-jazz“ estetikai. Grupės agresyvi, greita, ateities spalvomis alsuojanti muzika primena videožaidimų stichiją. Praėjusį pavasarį pasirodė debiutinis „JUZT“ albumas. Atkakliai judėdami į priekį vaikinai kuria naują garsą Lietuvos alternatyviosios muzikos scenoje.

„JUZT“ nariai muzikuoja ir kituose kolektyvuose, aktyviai reiškiasi šalies džiazo gyvenime.

Tuomas J. Räsänenas yra paklausus būgnininkas, Berklio muzikos koledžo Bostone (JAV) studentas. Jis yra laimėjęs pirmą vietą „Tamsta Drum Day“ ir „Baltic Drummers League“ konkursuose, pernai VJYP konkurse pripažintas geriausiu instrumentininku.

Be „JUZT“, būgnininkas groja grupėse „Avis Rara“ ir „KZK on TV“. Su įvairiais kolektyvais jis dalyvavo Kauno, Klaipėdos, Elektrėnų, Ariogalos džiazo festivaliuose, Šiaulių „RUMSHK’20“, „Loftas Fest“, „Saulkrasti Jazz“ (Latvija), „Beantown Jazz“ (JAV) festivaliuose.

Nikita Kiriuchinas studijuoja LMTA džiazo katedroje. Šiuo metu muzikantą labiausiai domina sintezatoriai, bet jis groja ir būgnais, bosine gitara, klavišiniais bei keliais pučiamaisiais instrumentais. Be „JUZT“, muzikuoja grupėse „KZK on TV“, „SynthEtika“, LMTA bigbende, kuria ir aranžuoja muziką.

Klavišininkas Kazimieras Krulikovskis šiuo metu studijuoja Vilniaus kolegijoje, dirba Vilniaus miesto chore „Sonoros“ ir vaikų chore „Ugnelė“. Be chorinės veiklos, groja grupėse „John’s Shower Band“, „KZK on TV“ ir „Castor Stetson“, aranžuoja muziką.

Bosininkas Vainius Indriūnas studijuoja Vilniaus kolegijos menų ir kūrybinių technologijų fakultete. 2019 metais VJYP konkurse pasirodė su „VR Quartet“, buvo pripažintas geriausiu konkurso instrumentininku, taip pat laimėjo pirmą ir antrą vietas „Novus 19“ konkurse su grupėmis „JUZT“ ir „John’s Shower Band“, buvo pripažintas geriausiu konkurso „Gitarų šėlsmas“ bosinės gitaros kategorijoje.

Vilnius Jazz'2021

FreeFS

Lietuva

Paal Nilssen-Love’s Large Unit

Norvegija-Švedija-Danija-Suomija-Brazilija

Liudas Mockūnas - Agusti Fernandez - Christian Windfeld

Lietuva-Ispanija-Danija

Improdimensija orchestra

Lietuva

Vitalijus Gailius: Then and now or a glance at the young (non)jazz generation

Lietuva

Sainkho Namtchylak – Kazuhisa Uchihashi

Austrija-Japonija

Suo Suo

JAV-Lietuva

Lisbon Underground Music Ensemble (L.U.M.E)

Portugalija

Now We Are Here: A Tribute to Jonas Mekas

JAV-Italija-Lietuva

NoJo Airlines

JAV-Italija-Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2021

21st Century Quintet

Lietuva

Luvhurts

Lietuva

Kontrazztas

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2021 Guests

Juzt

Lietuva