36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

21st Century Quintet

Lietuva

Davit Avetisyan – sax
Andrius Savčenko – keyb
Danielius Skeivelas – g
Artūrs Duckis – bg
Mihails Novikovs – dr

„21st Century Quintet“ suvienijo Lietuvos ir Latvijos jaunuosius džiazo muzikantus. Pusantrų metų gyvuojanti grupė jau išbandė jėgas „Vilnius Jazz“, „Vilnius Mama Jazz“, Elektrėnų ir Klaipėdos Pilies džiazo festivalių scenose, sėkmingai pasirodė konkurse „Džiazo scena“.

Savitu ir nuoširdžiu muzikavimu kvintetas spėjo įgyti daug gerbėjų. Energija pulsuojančias jo kompozicijas lyderis saksofonininkas Davitas Avetisyanas papildo armėnų liaudies muzikos motyvais, plukdydamas klausytojus į egzotiškos, nepažintos kultūros pasaulį.

Konkurso finale ansamblis atliks kolektyvinės kūrybos kompoziciją „On Ararat“.

Davitas Avetisyanas šiuo metu studijuoja LMTA profesoriaus Petro Vyšniausko klasėje. Perspektyvus saksofonininkas jau sukaupė nemažą apdovanojimų kolekciją. 2017 metais jis užėmė antrąją vietą P.Vyšniausko konkurse, 2018-aisiais buvo pripažintas VJYP „Konkurso viltimi“, o pernai čia pelnė specialųjį „Start FM“ prizą. Šiemet Davitas su savo grupe tapo „Kaunas Jazz“ surengto konkurso laureatu.

Armėniškų šaknų atlikėją įkvepia jo tautos liaudies muzika, kurios dvelksmą galima pajusti saksofonininko kūryboje.

Andrius Savčenko muzikuoja nuo ketverių metų. Atlikėjas baigė fortepijono ir mušamųjų specialybes Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje, šiuo metu studijuoja LMTA antrame kurse. Spalvinga muzikanto patirtis liudija platų jo interesų lauką. Andrius dalyvavo „Druskomanijos’19“ festivalyje su LMTA bigbendu, festivalyje „YRÀ“ – su grupe „Biplan“, pasirodė teatralizuotame šou „Mados Alchemija“ ir kitų kūrybos sričių projektuose.

Danielius Skeivelas baigė Vilniaus konservatoriją, šiuo metu studijuoja gitarą Vilniaus kolegijos menų ir kūrybinių technologijų fakultete. Jis groja įvairiausią muziką – nuo folkloro iki džiazo. Gitaristas jau bandė sėkmę VJYP konkurse 2018-aisiais su grupe „13th grade“, taip pat grojo „Vilnius Mama Jazz“ festivalyje, dalyvavo Vladimiro Čekasino projekte „Ethnic waves“ Birštono džiazo festivalyje. Šių metų VJYP konkurse jam skirtas specialusis prizas „už multiinstrumentalizmą“.

Artūras Duckis atvyko studijuoti į Lietuvą iš Latvijos. Jis yra LMTA džiazo katedros trečiakursis, studijas derina su darbu profesionaliame pučiamųjų orkestre ir koncertmeisterio krūviu Latvijos muzikos mokykloje. Lietuvoje bosininkas groja su pripažintais džiazo meistrais Kęstučiu Vaiginiu, Dmitrijumi Golovanovu, Arkadijumi Gotesman ir kitais.

Mihailas Novikovas taip pat atvyko į Lietuvą studijuoti džiazo būgnus LMTA iš Latvijos. Jis groja Daugpilio bigbende, koncertavo užsienyje su lietuvių grupėmis „Subtilu-z“, „U-Elements“.

Vilnius Jazz'2021

FreeFS

Lietuva

Paal Nilssen-Love’s Large Unit

Norvegija-Švedija-Danija-Suomija-Brazilija

Liudas Mockūnas - Agusti Fernandez - Christian Windfeld

Lietuva-Ispanija-Danija

Improdimensija orchestra

Lietuva

Vitalijus Gailius: Then and now or a glance at the young (non)jazz generation

Lietuva

Sainkho Namtchylak – Kazuhisa Uchihashi

Austrija-Japonija

Suo Suo

JAV-Lietuva

Lisbon Underground Music Ensemble (L.U.M.E)

Portugalija

Now We Are Here: A Tribute to Jonas Mekas

JAV-Italija-Lietuva

NoJo Airlines

JAV-Italija-Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2021

21st Century Quintet

Lietuva

Luvhurts

Lietuva

Kontrazztas

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2021 Guests

Juzt

Lietuva