36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Luvhurts

Lietuva

Mantvydas Leonas Pranulis – tp, keyb
Kornelijus Pukinskis – sax
Dominykas Snarskis – dr

Daugelio džiazo, alternatyvios muzikos bei socialinių projektų iniciatorius, grupių lyderis Mantvydas Leonas Pranulis pristato savo naują trio, suvienijusį senus bendražygius ir bendraminčius. Šie muzikantai jau ne kartą yra žengę į VJYP sceną su kitais kolektyvais, pelnė šiame konkurse prizų.

Štai ir šiemet Mantvydo kūrinys „Till The Rest of This“ buvo pripažintas žiuri geriausia originalia kompozicija.

Trimitininkas, pianistas ir kompozitorius Mantvydas Leonas Pranulis yra vienas universaliausių ir kūrybingiausių savo kartos muzikos kūrėjų bei improvizuotojų. Jo kompozicijose persipina džiazas, klasikinės, elektroninės bei roko muzikos elementai. Tai plataus akiračio menininkas, niekada neišsitenkantis vieno stiliaus teritorijoje. Tačiau spalvingą jo kūrybą vienija vertybinis vardiklis, nuoširdumas ir jautrumas aplinkai.

Pirmuosius formalaus muzikinio ugdymo žingsnius Mantvydas žengė Karoliniškių muzikos mokyklos trimito klasėje, vėliau nėrė į džiazo trimito bei klavišinių instrumentų studijas Vilniaus konservatorijoje ir tęsė jas LMTA. Tačiau netrukus menininkas ryžosi iškeisti džiazą į kompozicijos studijas, kurios esmingai praplėtė jo garsovaizdį.

Dar besimokydamas muzikos mokykloje M.L.Pranulis sulaukė pirmųjų palankių įvertinimų: 2010 m. tapo Lietuvos muzikos ir meno mokyklų ansamblių festivalio-konkurso „Klasika ir džiazas“, o 2011 m. – Juozo Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkurso laureatu. 2015 m. jo suburtas ansamblis „Brave Noises“ tapo VJYP nugalėtoju, o Mantvydas pelnė konkurse geriausio instrumentininko prizą. 2017 m. Klaipėdos džiazo festivalyje muzikantas jau su kitu kolektyvu „Allergy+“ nuskynė laurus „Džiazo talentų“ konkurse.

„Brave Noises“ diskografijoje – jau du albumai, grupė koncertavo Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje. 2020 m. Mantvydas pristatė publikai ir savo debiutinį solinį albumą.

Kaip kompozitorius jis intensyviai bendradarbiauja su teatro ir kino kūrėjais: parašė muziką režisierės Karolinos Žernytės teatro spektakliui „Pirmapradis“, Kamilės Gudmonaitės spektakliui „Dvi Korėjos“, Andriaus Bialobžeskio „Valhalai“ ir kitiems spektakliams, bendradarbiauja su „Stalo teatru“, yra „Sidabrinę gervę“ pelniusio Kamilės Milašiūtės trumpametražio filmo „Motinos diena“ garso takelio autorius.

Muzikas dalinosi scena su daugeliu Lietuvos ir užsienio džiazo bei alternatyviosios muzikos žvaigždžių, tarp jų – Kenny Wollesenu, Williamu Shore’u, Johnattanu Haffneriu, Jonu Meku, Juozu Milašiumi, Daliumi Naujokaičiu, Nina Guo, Kęstučiu Vaiginiu, Simonu Šipavičiumi.

Jis daug laiko skiria ir socialiniams projektams bei pedagoginei veiklai, įsteigė kartu su seserimi kompozitore Juta Pranulyte privačią kūrybos mokyklą „Muzikalkė“.

Saksofonistas ir kompozitorius Kornelijus Pukinskis baigė bakalauro studijas Karališkojoje Škotijos konservatorijoje, mokėsi pas pasaulinio lygio saksofono meistrą Tommy Smithą, bendradarbiavo su iškiliais muzikantais Graeme’u Stephenu, Mario Caribe bei menininke Karen Strang. Glazgo scenoje jis reiškėsi su grupe „Quark Effect“.

„Vilnius Jazz“ publikai atlikėjas žinomas kaip trio „SIN“ narys, 2015-aisiais pripažintas geriausios VJYP originalios kompozicijos autoriumi. Jau tada Kornelijų domino įvairūs eksperimentai ir muzikos stilių deriniai, o šiuo metu jis sėkmingai save realizuoja tyrinėdamas kūryboje įvairių meno formų, muzikos ir mokslo tarpusavio sąlyčius.

Būgnininkas Dominykas Snarskis groja džiazo, improvizacinę ir akademinę muziką, dažnai laviruoja ties žanrų ir stilių riba, bet visada išlieka energingas ir impulsyvus. Muzikantas yra glaudžiai susijęs su abiem trio partneriais: jis grojo grupėje „SIN“, yra „Brave Noises“ ir „Artisans“ narys, dalyvauja Lietuvos žmonių su negalia sąjungos rengiamuose tarpdisciplininio meno projektuose, muzikos kūrybos mokyklos „Muzikalkė“ stovyklose.

Dominykas yra savas ir Škotijos muzikos scenoje: groja trio „Quark Effect“, orkestre „Nevis Ensemble“, bendradarbiavo su kompozitoriais Fergusu Hallu („The Shores“), Rufusu Elliotu („Hellands Healands“), Alexu Paxtonu („Corn- crack Dreams“), buvo „Tommy Smith Youth Jazz Orchestra“ ir „TSYJO All-Star“ bigbendo narys.

Vilnius Jazz'2021

FreeFS

Lietuva

Paal Nilssen-Love’s Large Unit

Norvegija-Švedija-Danija-Suomija-Brazilija

Liudas Mockūnas - Agusti Fernandez - Christian Windfeld

Lietuva-Ispanija-Danija

Improdimensija orchestra

Lietuva

Vitalijus Gailius: Then and now or a glance at the young (non)jazz generation

Lietuva

Sainkho Namtchylak – Kazuhisa Uchihashi

Austrija-Japonija

Suo Suo

JAV-Lietuva

Lisbon Underground Music Ensemble (L.U.M.E)

Portugalija

Now We Are Here: A Tribute to Jonas Mekas

JAV-Italija-Lietuva

NoJo Airlines

JAV-Italija-Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2021

21st Century Quintet

Lietuva

Luvhurts

Lietuva

Kontrazztas

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2021 Guests

Juzt

Lietuva