36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Luvhurts

Lietuva

Mantvydas Leonas Pranulis – tp, keyb
Kornelijus Pukinskis – sax
Dominykas Snarskis – dr

Grupę prieš daugiau kaip metus subūrė daugelio džiazo, alternatyvios muzikos bei socialinių projektų iniciatorius, grupių lyderis Mantvydas Leonas Pranulis, pakvietęs drauge muzikuoti senus bendražygius ir bendraminčius. Šie muzikantai jau ne kartą buvo žengę į VJYP sceną su kitais kolektyvais, pelnę šiame konkurse prizų.

Kai grupė susikūrė, visi jos nariai buvo kenčiantys dėl meilės stygiaus vienišiai. Bet vienas iš trijulės jau surado savo meilę (arba meilė surado jį) ir galvoja apie vestuves.

Pasak muzikantų, „Luvhurts“ gyvuos tol, kol bent vienas trio narys turės ką pasakyti apie meilės skausmą. Žaizdoms išgijus, grupės egzistavimas nebeteks prasmės.

Trimitininkas, pianistas ir kompozitorius Mantvydas Leonas Pranulis yra vienas universaliausių ir kūrybingiausių savo kartos muzikos kūrėjų bei improvizuotojų. Jo kompozicijose persipina džiazas, klasikinės, elektroninės bei roko muzikos elementai. Tai plataus akiračio menininkas, niekada neišsitenkantis vieno stiliaus teritorijoje. Tačiau spalvingą jo kūrybą vienija vertybinis vardiklis, nuoširdumas ir jautrumas aplinkai.

Pirmuosius formalaus muzikinio ugdymo žingsnius Mantvydas žengė Karoliniškių muzikos mokyklos trimito klasėje, vėliau nėrė į džiazo trimito bei klavišinių instrumentų studijas Vilniaus konservatorijoje ir tęsė jas LMTA. Tačiau netrukus menininkas ryžosi iškeisti džiazą į kompozicijos studijas, kurios esmingai praplėtė jo garsovaizdį.

Dar besimokydamas muzikos mokykloje M.L.Pranulis sulaukė pirmųjų palankių įvertinimų: 2010 m. tapo Lietuvos muzikos ir meno mokyklų ansamblių festivalio-konkurso „Klasika ir džiazas“, o 2011 m. – Juozo Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkurso laureatu. 2015 m. jo suburtas ansamblis „Brave Noises“ tapo VJYP nugalėtoju, o Mantvydas pelnė konkurse geriausio instrumentininko prizą. 2017 m. Klaipėdos džiazo festivalyje muzikantas jau su kitu kolektyvu „Allergy+“ nuskynė laurus „Džiazo talentų“ konkurse.

„Brave Noises“ diskografijoje – jau du albumai, grupė koncertavo Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje. 2020 m. Mantvydas pristatė publikai ir savo debiutinį solinį albumą.

Kaip kompozitorius jis intensyviai bendradarbiauja su teatro ir kino kūrėjais: parašė muziką režisierės Karolinos Žernytės teatro spektakliui „Pirmapradis“, Kamilės Gudmonaitės spektakliui „Dvi Korėjos“, Andriaus Bialobžeskio „Valhalai“ ir kitiems spektakliams, bendradarbiauja su „Stalo teatru“, yra „Sidabrinę gervę“ pelniusio Kamilės Milašiūtės trumpametražio filmo „Motinos diena“ garso takelio autorius. 2020 metais M.L.Pranulis pelnė M.K.Čiurlionio draugijos ir Vasario 16-osios fondo įsteigtą M.K.Čiurlionio stipendiją etnokosmologiniam garsiniam veiksmui „S’Anatomia / Ženklai“ sukurti.

Muzikas dalinosi scena su daugeliu Lietuvos ir užsienio džiazo bei alternatyviosios muzikos žvaigždžių, tarp jų – Kenny Wollesenu, Williamu Shore’u, Johnattanu Haffneriu, Jonu Meku, Juozu Milašiumi, Daliumi Naujokaičiu, Nina Guo, Kęstučiu Vaiginiu, Simonu Šipavičiumi.

Jis daug laiko skiria ir socialiniams projektams bei pedagoginei veiklai, įsteigė kartu su seserimi kompozitore Juta Pranulyte privačią kūrybos mokyklą „Muzikalkė“.

„Gimiau menininkų šeimoje, ir tai lėmė labai spalvingas mano gyvenimo pradžios aplinkybes, o taip pat – spalvingą mane ir tai, kad negaliu nekurti. Mėgstu keliauti, keisti aplinką, kad įgyčiau naujų patirčių, išlįsčiau iš burbulo, į kurį kartkartėmis įkrentu. Nėra nieko nuostabesnio už gyvenimą“, – pasakojo apie save muzikas.

Saksofonistas ir kompozitorius Kornelijus Pukinskis baigė bakalauro studijas Karališkojoje Škotijos konservatorijoje, mokėsi pas pasaulinio lygio saksofono meistrą Tommy Smithą, bendradarbiavo su iškiliais muzikantais Graeme’u Stephenu, Mario Caribe bei menininke Karen Strang. Glazgo scenoje jis reiškėsi su grupe „Quark Effect“.

„Vilnius Jazz“ publikai atlikėjas žinomas kaip trio „SIN“ narys, 2015-aisiais pripažintas geriausios VJYP originalios kompozicijos autoriumi. Jau tada Kornelijų domino įvairūs eksperimentai ir muzikos stilių deriniai, o šiuo metu jis sėkmingai save realizuoja tyrinėdamas kūryboje įvairių meno formų, muzikos ir mokslo tarpusavio sąlyčius.

„Kažkada galvojau, kad viskas yra tikra, tačiau laikui bėgant supratau, kad šiame gyvenime vienintelis tikras dalykas yra mirtis. Todėl taip keistai ir groju“, – prisipažino atlikėjas.

Būgnininkas Dominykas Snarskis groja džiazo, improvizacinę ir akademinę muziką, dažnai laviruoja ties žanrų ir stilių riba, bet visada išlieka energingas ir impulsyvus. Muzikantas yra glaudžiai susijęs su abiem trio partneriais: jis grojo grupėje „SIN“, yra „Brave Noises“ ir „Artisans“ narys, dalyvauja Lietuvos žmonių su negalia sąjungos rengiamuose tarpdisciplininio meno projektuose, muzikos kūrybos mokyklos „Muzikalkė“ stovyklose.

Dominykas yra savas ir Škotijos muzikos scenoje: groja trio „Quark Effect“, orkestre „Nevis Ensemble“, bendradarbiavo su kompozitoriais Fergusu Hallu („The Shores“), Rufusu Elliotu („Hellands Healands“), Alexu Paxtonu („Corn- crack Dreams“), buvo „Tommy Smith Youth Jazz Orchestra“ ir „TSYJO All-Star“ bigbendo narys.

„Mano Zodiako ženklas yra Šaulys, tad visada ieškau naujų patirčių ir negaliu sėdėti vienoje vietoje – tik taip jaučiuosi gyvenantis“, – apibūdino save būgnininkas. 

Vilnius Jazz'2022

Alexander Hawkins Trio

Jungtinė Karalystė

Liudas Mockūnas - Samuel Blaser - Marc Ducret

Lietuva-Šveicarija-Prancūzija

Jievaras Jasinskis’ JJA Chamber Project

Lietuva

Hamid Drake’s Turiya: Honoring Alice Coltrane

JAV-Prancūzija-Portugalija-Norvegija-Italija

Oak Birches and Klaipėda Jazz Orchestra

Lietuva

Vadim Neselovskyi: Odessa – a Musical Walk through a Legendary City

Ukraina

Petras Vyšniauskas - Arkady Gotesman

Lietuva

Improdimensija Orchestra feat. Marc Ducret

Lietuva-Prancūzija

Greta Skaraitienė: Sounding Portraits of “Vilnius Jazz”

Lietuva

Dainius Pulauskas Acoustic Group

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2022

8 notes missing

Lietuva

Snus

Lietuva-Danija

Quark Effect

Lietuva

Dominykas Norkus

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2022 Guests

Luvhurts

Lietuva