36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Quark Effect

Lietuva

Kornelijus Pukinskis – sax
Matas Samulionis – electronics
Dominykas Snarskis – dr

Grupė gyvuoja trejus metus, yra koncertavusi Škotijoje. Jos nariai jau ne kartą žengė į VJYP sceną su kitais kolektyvais, pelnė šiame konkurse prizų. Kornelijus Pukinskis ir Dominykas Snarskis pernai su grupe „Luvhurts“ tapo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso nugalėtojais.

Ansamblis konkursui parengė kolektyvinę kompoziciją „Liudna Nx“.

Saksofonistas ir kompozitorius Kornelijus Pukinskis baigė bakalauro studijas Karališkojoje Škotijos konservatorijoje, mokėsi pas pasaulinio lygio saksofono meistrą Tommy Smithą, bendradarbiavo su iškiliais muzikantais Graeme’u Stephenu, Mario Caribe bei menininke Karen Strang. Glazgo scenoje jis reiškėsi su grupe „Quark Effect“.

„Vilnius Jazz“ publikai atlikėjas žinomas kaip trio „SIN“ narys, 2015-aisiais pripažintas geriausios VJYP originalios kompozicijos autoriumi. Jau tada Kornelijų domino įvairūs eksperimentai ir muzikos stilių deriniai, o šiuo metu jis sėkmingai save realizuoja tyrinėdamas kūryboje įvairių meno formų, muzikos ir mokslo tarpusavio sąlyčius.

„Kažkada galvojau, kad viskas yra tikra, tačiau laikui bėgant supratau, kad šiame gyvenime vienintelis tikras dalykas yra mirtis. Todėl taip keistai ir groju“, – prisipažino atlikėjas.

Improvizuotojas, kompozitorius, prodiuseris Matas Samulionis baigė LMTA šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos magistro studijas. Pagrindinis jo instrumentas yra saksofonas, bet muzikantą visada domino akomponavimo meno, harmonijos, komponavimo bei aranžuotės niuansai. Tai galiausiai subrandino jo kaip kompozitoriaus pirmuosius viešus kūrinius: „Vox Oblivionis“ – „7 Mįslės“ pagal Konstancijos Brundzaitės darbus ir elektroakustinį baletą „Newborn“ (drauge su Andriumi Laucevičiumi ir choreografe Vaida Šniurevičiūte–Jukneliene).

Magistro studijų metu Matas susižavėjo analoginiais moduliniais sintezatoriais, garso ir tembro galimybėmis. Ilgainiui jo arsenale susiliejo saksofonas ir elektronika, džiazas ir šiuolaikinė muzika, meinstrymas ir avangardas – kiekviena priemonė, kiekvienas instrumentas ir muzikinė idėja tapo įmanomos siekiant meninio rezultato. Šiuo metu muzikantas studijuoja LMTA doktorantūroje.

Būgnininkas Dominykas Snarskis groja džiazo, improvizacinę ir akademinę muziką, dažnai laviruoja ties žanrų ir stilių riba. Muzikantas studijuoja LMTA šiuolaikinės ir improvizacinės muzikos magistrantūroje.

Jis grojo grupėje „SIN“, yra „Brave Noises“ ir „Artisans“ narys, dalyvauja Lietuvos žmonių su negalia sąjungos rengiamuose tarpdisciplininio meno projektuose.

Dominykas yra savas ir Škotijos muzikos scenoje: čia groja su trio „Quark Effect“, orkestre „Nevis Ensemble“, bendradarbiavo su kompozitoriais Fergusu Hallu („The Shores“), Rufusu Elliotu („Hellands Healands“), Alexu Paxtonu („Corn- crack Dreams“), buvo „Tommy Smith Youth Jazz Orchestra“ ir „TSYJO All-Star“ bigbendo narys.

„Mano Zodiako ženklas yra Šaulys, tad visada ieškau naujų patirčių ir negaliu sėdėti vienoje vietoje – tik taip jaučiuosi gyvenantis“, – apibūdino save būgnininkas.

Vilnius Jazz'2022

Alexander Hawkins Trio

Jungtinė Karalystė

Liudas Mockūnas - Samuel Blaser - Marc Ducret

Lietuva-Šveicarija-Prancūzija

Jievaras Jasinskis’ JJA Chamber Project

Lietuva

Hamid Drake’s Turiya: Honoring Alice Coltrane

JAV-Prancūzija-Portugalija-Norvegija-Italija

Oak Birches and Klaipėda Jazz Orchestra

Lietuva

Vadim Neselovskyi: Odessa – a Musical Walk through a Legendary City

Ukraina

Petras Vyšniauskas - Arkady Gotesman

Lietuva

Improdimensija Orchestra feat. Marc Ducret

Lietuva-Prancūzija

Greta Skaraitienė: Sounding Portraits of “Vilnius Jazz”

Lietuva

Dainius Pulauskas Acoustic Group

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2022

8 notes missing

Lietuva

Snus

Lietuva-Danija

Quark Effect

Lietuva

Dominykas Norkus

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2022 Guests

Luvhurts

Lietuva