36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2008.10.24

Lietuvos radijo „Muzikinio vidudienio“ įžvalgos: Juozas Milašius – meilė ir duoklės gitarai

Penktadienio, spalio 24 d., Lietuvos radijo „Muzikinio vidudienio“ laidoje 12.10 val. – pokalbis su vienu iš įdomiausių ir originaliausių šių dienų lietuviško džiazo atlikėjų gitaristu Juozu Milašiumi.

Savo kūryboje Juozas Milašius niekada nesiekė, nesiekia ir nesieks kiekybės. Kai dirba įrašų studijoje, prabunda jo nežabotas kritiko jausmas, jam nebaisu likti nesuprastam, labai brangus kūrybos bendraminčių būrys, įkvėpimo niekada neieškotų negyvenamoje saloje, jis labai patenkintas jauniausia lietuviško džiazo kūrėjų karta, jį žavi publika, verčianti atlikėjus pasitempti. „Tiek kūryboje, tiek ir kasdienybėje, ir vargu ar kas šias mano nuostatas pakeis“, – sako laidos svečias.

Prieš gerus du dešimtmečius į lietuviško džiazo sceną viesulu įlėkęs Juozas Milašius nuo pat pirmos gaidos stebino savo originalumu. Tai grojantis filosofas. Gitaros netradicija, noisas, bliuzas, muzika sociumui - viskas apmąstyta, pasverta, išjausta. Tačiau kalbėdamas apie savo muziką kūrėjas mini visai kitą jam labai svarbų dalyką: kūrybinė tiesa gimsta per šventą atsitiktinumą. Dėl kelių teisingų gaidų vyksta ilga kova ir pragariškas darbas, bet ne jis lemia sėkmę. Ją lemia begalinis noras laimėti tą šventą kūrybinės tiesos akimirką. Ir ji ateina...

Ved. Andrius Kairaitis


Nuoroda į įrašą: http://www.lrt.lt/archyvas/


LR "Muzikinis vidudienis" 2008-10-24 12:08

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos