36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2009.02.13

ARTscape klubas startuoja grupės „Sawadu” koncertu

Vasario 17 d. 19 val. Vilniaus mokytojų namų salėje tarptautinio „ARTscape“ menų projekto klubą atidarys afrodžiazo trio iš Paryžiaus „Sawadu“: gitaristas ir vokalistas Herve Sambas (Senegalas), bosininkas Hubert‘as Dupont‘as (Prancūzija) bei būgnininkas ir vokalistas Brice‘as Wassy (Kamerūnas).

Šią trijulę sieja ilgametė partnerystė. Trio muzika kupina netikėtų spalvų, afrikietiškų ritmų, vaizduotės žaismo. Tai – modernus kultūrų miksas, atskleidžiantis įdomų požiūrį į tradiciją.

Savamokslio gitaristo ir kompozitoriaus H.Sambo įkvėpimo šaltiniai – Senegalo ritmai, bliuzas, šiuolaikinis rokas, „free“ džiazas. 1998-aisiais atvykęs į Prancūziją jis greitai pritapo prie vietos muzikantų ir netrukus pradėjo koncertuoti taip pat su savo grupe.

Gitaristas pasirodė su daugeliu pripažintų muzikų, tarp jų – Davidu Murray, Phaoroah Sandersu, „World Saxophone Quartet“, Richardu Bohringeriu, Boney Fieldsu.

Trio bosininko H.Dupont‘o kūrybos spektras – nuo griežtų kompozicijų iki totalių improvizacijų. Šis muzikas groja akustiniu ir elektriniu bosais. Savo mokytojais H.Dupont‘as laiko Dave‘ą Hollandą, Miroslavą Vitousą, Steve‘ą Swallow.

Bosininkas bendradarbiauja su daugeliu žymių prancūzų muzikantų, dalyvavo projektuose su Robinu Eubanksu, Steve‘u Lacy, Stefano Di Battista, Stephane‘u Gallandu, „Vancouver Improvisers‘ Collective“ ir daugeliu kitų korifėjų, taip pat groja solo.

O grupės būgnininko B.Wassy kredo – ieškoti originalių muzikavimo formų, improvizuoti pagal naujas taisykles. Šis muzikas yra talkinęs daugeliui Afrikos įžymybių, tarp jų – Manu Dibango, Myriam Makebai, Salifui Keita.

B.Wassy atvyko į Paryžių 1974 metais, yra grojęs su Jeanu Lucu Ponty, Grahamu Haynesu, Colinu Walcottu ir kitomis įžymybėmis. Tačiau labiausiai B.Wassy mėgsta kurti ir groti savo paties muziką, žaižaruojančią afrikietiškais ritmais.

Koncerto bilieto kaina – 20 lt.
Bilietus platina
Bilietai.LT

Koncerto rėmėjas - Prancūzų kultūros centras.

 

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos