36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2009.10.09

LR „Džiazo pasažai” pristatys artėjantį 22-ąjį festivalį „Vilnius Jazz 2009”

Spalio 11-osios „Džiazo pasažai” 21.30 val. pristatys kitą savaitę vyksiantį festivalį „Vilnius Jazz 2009”, kuris šiemet skambės jau 22-ąjį sykį. Per savo gyvavimo metus nuosekliai ir atkakliai plėtojantis idėją pristatyti šiandieninį džiazą, festivalis tapo vienu svarbiausių naujojo džiazo ir improvizacinės muzikos forumų Europoje.

Čia nuolat pristatomos gaiviausios muzikinės idėjos, čia skamba konceptuali, išradinga, kūrybinga improvizacinė muzika. Pagarsėjęs stilistiniu grynumu šis, naujojo džiazo gurmanų pamėgtas džiazo muzikos forumas, gali didžiuotis išugdęs imlią auditoriją ir neabejotinai svariai prisidėjęs prie Lietuvos džiazo raidos.

Džiugu, kad dėl sunkmečio nenukentėjo šiųmečio festivalio kokybė. Per keturias dienas (spalio 15-18) Vilniaus džiazo festivalis pristatys 12 džiazo projektų, kuriuos atliks muzikantai iš Olandijos, Vengrijos, Australijos, Japonijos, Kanados, Latvijos, Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Indonezijos.

Festivalis, likdamas ištikimas savo pasirinktai krypčiai, puoselėja ir svarbiausias tradicijas. Šiemet jau ketvirtą sykį specialiame koncerte „Vilnius Jazz Young Power“ varžysis jaunieji šalies džiazo kūrėjai, o nugalėtoją tradiciškai rinks ne tik autoritetinga komisija, bet ir koncerto klausytojai.

Festivalis tęsia ir prasmingą tradiciją – UAB „A Cappella“ įsteigtu padėkos prizu „Už nuopelnus Lietuvos džiazo kultūrai“ apdovanoja nusipelniusią džiazo asmenybę. Šiemet paaiškės jau šeštasis šio garbingo apdovanojimo laureatas. O svarbiausia, „Vilnius Jazz” tradiciškai žada neužmirštamų įspūdžių visiems, kam įdomu išgirsti tiek pripažintas garsenybes, tiek ir karščiausias mūsų amžiaus pradžios naujoves.

Laidoje girdėsime keletą būsimo festivalio dalyvių: olandų saksofonininką Yurį Honingą ir jo projektą „Wired Paradise”, tarptautinę Kęstučio Vaiginio grupę, jau tapusį sensacija „VD Trio“ iš Didžiosios Britanijos, išradingą Japonijos gitaristą Uchihashį Kazuhisą, vieną ryškiausių Australijos atlikėjų – pianistą ir kompozitorių Alisterį Spencerį ir jo tarptautinį trio, o taip pat spalvingąjį Istvano Grencso kolektyvą iš Vengrijos.

„Džiazo pasažai“ – sekmadieniais 21.30 val. per Lietuvos radiją.

Ved. Jūratė Kučinskaitė.


 


Nuoroda į įrašą: http://www.lrt.lt/archyvas/


LR "Džiazo pasažai" 2009-10-11 21:30

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos