36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2009.10.29

Belgijos džiazą ArtScape programoje pristato kritikos ir publikos euforijos lydimas Jef Neve Trio

Lapkričio 25 dieną 19.00 val. jaukioje ”Piano.lt” koncertų salėje (Trakų g. 9/1, Vilnius) Belgijos džiazą Artscape programoje pristato Jef Neve Trio.

Jef Neve Trio (Belgija)

Jef Neve - piano
Piet Verbist - double bass
Teun Verbruggen - drums

“Ypatinga”, “talentinga”, “geriausia, kas šiuo metu yra Europos džiazo scenose”, “jų koncertas prilygsta religiniam išgyvenimui”, - tokie epitetai lydi jau 6-erius metus gyvuojančio ir 4 albumus išleidusio Jef Neve Trio pasirodymus. Šis, Belgijos džiazą ArtScape programoje pristatantis kolektyvas pagal formatą - klasikinis fortepijoninis trio, pagal raišką – savita ir neįtikėtinai harmoninga, plačius stilistinius horizontus žvalgančių ir subtiliame savo stiliuje reflektuojančių muzikų grupė. Nuo jų pirmojo albumo “Blue Saga” (2003), žaibiškai tapusio bestseleriu, visus Jef Neve Trio darbus ir pasirodymus lydi kritikos ir publikos euforija, o pats trio užkariauja vis platesnę auditoriją visame pasaulyje.
Trio lyderis – įstabus pianistas ir kompozitorius Jef Neve (1977) per itin trumpą laiką tapo viena svarbiausių Belgijos džiazo asmenybių, sparčiai auga ir jo pasaulinis pripažinimas. Savo simpatijas dalijantis tarp džiazo ir akademinės muzikos, šalia darbo su pripažintuoju trio o taip pat su “Pascal Schumacher-Jef Neve Quartet”, jis muzikuoja su simfoniniais orkestrais ir groja solo akademinį repertuarą (pvz.: Bacho “Goldbergo varijacijas”).

Jef Neve tarp gausybės savo muzikinių įtakų minintis ne tik džiazo klasikus, bet ir Mocartą, Bachą, Rachmaninovą, Albaną Bergą, Igorį Stravinskį, o taip pat Prince, Michael’ą Jacksoną, Madonna bei Björk, visas jas darniai apgyvendina savo turtingoje ir tuo pačiu pakankamai santūrioje muzikinėje kalboje. Čia skamba ir romantizmo epochos fortepijoninės muzikos atgarsiai, ir minimalizmo ostinatinės kilpos, ir svingo tradicijos, ir subtilus humoras.
Jef Neve Trio – išskirtinės muzikinės partnerystės pavyzdys. Čia mezgasi subtilūs ir įtaigūs muzikiniai pokalbiai, kur grupės lyderio fortepijono linijos pinasi su Piet Verbist kontrabosu bei Teun Verbruggen mušamaisiais.

Bilietus platina Tiketa, kaina – 30 Lt.

Bilietų kiekis ribotas. Bilietų kaina prieš koncertą - 50 Lt.

Projektas „Artscape“ yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis.


 

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos