36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2010.04.05

Dainiaus Pulausko jubiliejinis koncertas su "Baltic Jazz Trio"

Balandžio 15 dieną 19.00 val. jaukioje ”Piano.lt” koncertų salėje (Trakų g. 9/1, Vilnius) Dainius Pulauskas rengia jubiliejinį koncertą su "Baltic Jazz Trio".

Baltic Jazz Trio (Lithuania-Estonia-Latvia)

Dainius Pulauskas - piano
Toivo Unt - doublebass
Maris Briezkalns – drums

Šis iškilių Lietuvos, Estijos ir Latvijos džiazo muzikantų trio debiutavo 2008 metais Paryžiuje, Baltijos šalių kultūros savaitėje. Po sėkmingo pasirodymo Paryžiuje trio nutarė tęsti savo veiklą ir po virtinės koncertų įvairiuose džiazo festivaliuose bei koncertų salėse įrašė savo pirmąją kompaktinę plokštelę "Baltic Saga". Trio atliekamoje muzikoje jaučiamas baltiškas koloritas, savitai naudojami folkloro elementai, būdingos ritmikos šiems kraštams ir kartu stengiamasi nenutolanti nuo standartinių akustinio džiazo trio atlikimo formų.

Klavišininkas, kompozitorius, grupių lyderis Dainius Pulauskas – vienas ryškiausių ir veikliausių Lietuvos džiazo kūrėjų, 1990-aisiais pradėjęs džiazo karjerą. 1994 metais D.Pulauskas prisistatė jau kaip grupės lyderis su savo kvintetu festivalyje “Birštonas”, o 1996-aisiais ten pat debiutavo su savo sekstetu. Pastarasis kolektyvas tapo viena ryškiausių ir plačiausiai žinomų lietuvių džiazo grupių. D.Pulausko sekstetas pelnė Lietuvos muzikų sąjungos "Auksinį diską” ir Lietuvos instituto apdovanojimą "LT tapatybė" už lietuvių džiazo populiarinimą pasaulyje.

Nuo 2004 metų klavišininkas pristato įvairios sudėties savo ansamblių programas "Dainius Pulauskas Group" vardu. D.Pulausko kolektyvai atlieka išimtinai lyderio “fusion” muziką, kuri imponuoja spalvingumu, meistrišku akustinių ir elektroninių tembrų derinimu, išraiškinga dramaturgija. D.Pulausko kūryba yra įamžinta septyniuose autoriniuose albumuose ir dviejuose DVD, yra įtraukta į devynis džiazo rinkinius.

Per pastaruosius penkerius metus D.Pulauskas pristatė savo muziką daugiau kaip 20 gastrolių 15 pasaulio šalių. Jo vadovaujami kolektyvai pirmieji atstovavo Lietuvai tarptautiniuose Kinijos, Indijos, Indonezijos ir Malaizijos džiazo festivaliuose.

Muzikas yra apdovanotas "Bravo" prizu (1999 m.) geriausiam metų Lietuvos džiazo muzikantui, tarptautinio "Yesterday" konkurso Piarnu (Estija) Didžiuoju prizu (1999 m.) už geriausią J.Lennono ir P.McCartney dainos aranžuotę, Birštono džiazo festivalio Didžiuoju prizu (2000).

Toivo Untas yra vienas geriausių Estijos kontrabosininkų, plačių interesų muzikas. Jis organizuoja tarptautinį „Nomme Jazz“ festivalį, yra kelių tarptautinių konkursų žiuri narys, pedagogas ir Estijos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninio orkestro muzikantas. Kontrabosininkas koncertavo su daugeliu žinomų džiazo meistrų įvairių šalių festivaliuose, įgrojo daugiau kaip 30 kompaktinių diskų.

Maris Briezkalnis – vienas ryškiausių Latvijos džiazo veikėjų. Jis yra tarptautinio muzikos festivalio “Rigas Ritmi” bei tarptautinio džiazo konkurso “Sony Jazz Stage” prodiuseris, Šiuolaikinės muzikos centro ir Latvijos radijo įrašų studijos vadovas. Būgnininkas grojo su daugeliu džiazo įžymybių, tarp jų – Groveriu Washingtonu, Tedu Cursonu, Franku Fosteriu. Jis koncertavo ir vedė meistriškumo kursus Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Folklendo salose. Tarptautiniuose džiazo festivaliuose Latvijai dažnai atstovauja M. Briezkalnio vadovaujamas šalies džiazo meistrų kvintetas. Būgnininkas įgrojo daugiau kaip 60 kompaktinių diskų.

Programoje: Dainiaus Pulausko, Toivo Unto, Mario Briežkalnio, Davido Kikoskio ir kt. kūriniai.

Bilietus platina Bilietų Pasaulis , kaina – 30 Lt.

Bilietų kiekis ribotas. Bilietų kaina prieš koncertą - 50 Lt.

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos