36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2010.10.06

„Bilietų pasaulis“ ir festivalis „Vilnius Jazz“ skelbia abonementų akciją!

Festivalio „Vilnius Jazz“ organizatoriai kartu su „Bilietų Pasauliu“ visus Lietuvos džiazo mėgėjus kviečia įsigyti festivalio abonementus su neįtikėtina nuolaida. Abonementas suteiks teisę lankytis visuose, šiemet jau 23-iojo, tarptautinio festivalio „Vilnius Jazz“ koncertuose gerokai pigiau.

Geram džiazui nėra sunkmečių ir finansinių krizių, jei publikai reikia šios muzikos, o muzikantai nori ją groti. Šių metų „Vilnius Jazz“ programa bus viena turiningiausių per visą festivalio gyvavimo dvidešimtmetį.

Pirmą kartą festivalį įrėmins fortepijoninio džiazo rečitaliai sostinės koncertų salėje „Piano.lt“ : maratoną pradės vengrų „free“ džiazo tėvas Gyorgy Szabadosas, o užbaigs kylanti Europos džiazo žvaigždė iš Portugalijos Filipe Raposo. Pirmą kartą Azijai festivalyje atstovaus grupė iš Taivano.

Didžiasia programos puošmena šiemet bus legendinis džiazo ir bliuzo gitaristas iš JAV Jamesas „Blood“ Ulmeris, be kurio sunku įsivaizduoti bliuzo ir laisvojo džiazo raidą. Scenos grandas su bendražygiais pristatys savo etapinį projektą „Odyssey“. Originalų mąstymą festivalyje savaip įprasmins kanadiečių alternatyvios muzikos grupė „DarkBlueWorld“ su vienu geriausių Kanados džiazo gitaristų Tony Wilsonu, iškilios improvizacinės muzikos scenos asmenybės iš Prancūzijos, Šveicarijos, Danijos.
Lietuvai atstovaus taip pat spalvinga rinktinė. Specialią programą minėdamas savo 50-metį festivaliui rengia jo senbuvis Dainius Pulauskas su šalies džiazo grandų rinktine. Staigmenų žada Vilniaus džiazo mokyklos tradicijų tęsėjai – trio „Mockūno NuClear“ ir „ACCOsax Freeminded“ bei smuikininkas Tadas Dešukas su grupe „Baisios stygos“. Tradiciškai į „Vilnius Jazz“ sceną kils jauniausia šalies džiazo kūrėjų karta. Jau penktus metus iš eilės dieninis festivalio koncertas sekmadienį bus skirtas džiazo konkurso „Vilnius Jazz Young Power“ finalui.

Studentiškas abonementas į spalio 13-18 dienomis vyksiančius festivalio renginius, šiuo metu kainuojantis 170 lt, pasinaudojus akcijos nuolaidos kodu kainuos vos 120 lt. Paprastas abonentas, kurio kaina dabar siekia 240 lt, su nuolaidos kodu kainuos tik 190 lt. Kodai, suteikiantys nuolaidas abonementui bus platinami dienraštyje „Vilniaus diena“, žurnalo "Moteris" naujienlaiškyje ir internete, adresu: www.lsp.lt, bilietųpasaulis.lt, Vilniusjazz.lt bei siunčiamas „Bilietų pasaulis“ naujienlaiškio gavėjams. Akcija tęsis savaitę. Abonementų skaičius ribotas.

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos