36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2010.12.09

Danijos džiazą Artscape programoje pristato iškilus šios šalies pianistas, kompozitorius ir grupių lyderis Jacob Anderskov

Ilgalaikis tarpdisciplininis projektas Artscape, prasidėjęs “Vilnius - Europos kultūros sostinė” metais ir pasirodęs nepaprastai sėkmingas, tęsia savo veiklą. Metams baigiantis Artscape džiazo mylėtojus kviečia pasimėgauti Danijos džiazu, kurį gruodžio 20 dieną Piano.lt salėje pristato iškilus šios šalies pianistas, kompozitorius ir grupių lyderis Jacob Anderskov.

Jacob Anderskov - Liudas Mockūnas (Danija-Lietuva) 
Jacob Anderskov - p
Liudas Mockūnas - saxes

Vienu žaviausių ir originaliausių Danijos muzikantų vadinamas Jacobas Anderskovas, jau dešimtmetį grojantis šios šalies džiazo scenose ir įsitvirtinęs tarp ryškiausių Danijos džiazo meistrų, pastaruoju metu užtikrintai skverbiasi ir į pasaulio džiazo elitą. Jo pavardė linksniuojama prestižiniuose džiazo leidiniuose, tokiuose kaip žurnalas “Downbeat”, jo klavišiniai skamba vokiečių laisvosios improvizacijos lyderio Franko Gratkowski projekte, dueto su ikoniniu perkusininku Airtu Moreira albume, o šių metų autoriniame jo albume groja tokios džiazo asmenybės kaip klarnetininkas Chrisas Speedas, bosistas Michaelas Formanekas ir būgnininkas Geraldas Cleaveris.

Anderskovas, įrašuose debiutavęs 2001-aisiais, jau yra įgrojęs virš dešimties albumų kaip lyderis. Jis muzikuoja nuo solo, duetų iki didesnės apimties ansamblio “Anderskov Accident”, savo spalvingoje, emocionalioje ir mąslioje kūryboje – harmoningai jungdamas šiandieninio muzikos universumo ir klasikines tradicijas.

Koncerte prie danų muzikanto prisijungs nuo studijų Danijoje laikų su šios šalies džiazo kūrėjais intensyviai bendradarbiaujantis ir ne vieną Danijos džiazo asmenybę į Lietuvos džiazo sceną atviliojęs saksofonininkas Liudas Mockūnas. Sėkmingai įsiliejęs į Europos improvizacinės muzikos erdves, saksofonininkas jau bemaž dešimtmetį muzikuoja tarptautiniuose kolektyvuose ir projektuose. Neortodoksine muzikine kalba išsiskiriantis Liudas Mockūnas su Anderskovu bendradarbiauja jau nuo pirmojo Mockūno-Pasborgo grupės “Toxikum” albumo.
 

Bilietus platina Bilietų Pasaulis , kaina – 30 Lt.

Bilietų kiekis ribotas. Bilietų kaina prieš koncertą - 50 Lt.

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos