36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2013.07.25

Tarptautiniame Edinburgo džiazo festivalyje - atlikėjai iš Lietuvos

Škotijoje liepos 24 dieną įvyko jungtinis Vilniaus ir Edinburgo džiazo festivalių projektas, kuriame dalyvavo škotų ir lietuvių atlikėjai. Lietuvą šiame projekte atstovavo trimitininkas Dominykas Vyšniauskas ir saksofonininkas Juozas Kuraitis. Gausiai susirinkusiai festivalio publikai atlikėjai pristatė savos kūrybos kompozicijas.

“Koncertas padarė gerą įspūdį ir esu laimingas ne vien dėl to, kad įvyko džiazo atlikėjų, bet ir džiazo kūrėjų susibūrimas. Tai buvo trijų lyderių kompozicijų koncertas: girdėjome Juozo Kuraičio, Dominyko Vyšniausko ir škotų pianisto Euan Stevenson kūrinius. Tai išties geras startas ir stiprus pasirodymas, matau geras perspektyvas ateičiai,” - po koncerto įspūdžiais dalinosi Vilniaus džiazo festivalio direktorius Antanas Gustys.

Lietuvių muzikantai taip pat džiaugėsi, kad per itin trumpą laiką pavyko paruošti aukšto lygio programą. “Su škotų muzikantais bendravome elektroniniu paštu, vakar susitikome, parepetavome, o šiandien jau pasirodėme scenoje,” – pasakojo Juozas Kuraitis. “Šis projektas atneš netikėtų kūrybinių atradimų visiems jame dalyvaujantiems atlikėjams," - mintimis dalinosi Dominykas Vyšniauskas

Šis lietuvių-škotų projektas yra Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai kultūrinės programos dalis. Spalio mėnesį jis bus pristatytas Vilniuje ir Briuselyje. Projektą remia LR Kultūros ministerija ir Škotijos vyriausybė.

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos