36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2020.10.19

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse nugalėjo grupė „Juzt“

Sekmadienį Lietuvos rusų dramos teatre išdalyti 15-ojo „Vilnius Jazz Young Power“ (VJYP) jaunųjų džiazo talentų konkurso apdovanojimai.

Didysis prizas – asociacijos AGATA piniginė 1000 eurų premija ir teisė įrašyti kūrinį A.Zujaus vadovaujamoje „MAMA Sudios“ Vilniuje – šiemet atiteko įvairių mokyklų studentus suvienijusiam kvartetui „Juzt“: būgnininkui ir grupės lyderiui Tuomui J. Räsänenui, multiinstrumentininkui Nikitai Kiriuchinui, klavišininkui Kazimierui Krulikovskiui ir bosininkui Vainiui Indriūnui.

Žiuri pirmininko Antano Gusčio teigimu, profesionalų komisijos ir publikos balsai šiemet visiškai sutapo, o nugalėtoją tradiciškai renka žiuri ir publika kartu.

Kvartetas „Juzt“ gyvuoja tik pusantrų metų, bet pernai jau tapo Menų fabriko „Loftas“ jaunų grupių konkurso „Novus’19“ nugalėtoju. Visi „Juzt“ nariai muzikuoja ir kituose kolektyvuose – net trys priklauso grupei „KZK on TV“, visi aktyviai reiškiasi šalies džiazo scenose.

Laureatų diplomai įteikti visiems finalininkams – taip pat LMTA absolventų Deimanto Balio bei Mato Samulionio duetui „Matt Deiman“ ir Lietuvos jaunimo džiazo orkestrui, suburtam iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos ir Skuodo mokyklų auklėtinių. Pasak žiuri pirmininko A.Gusčio, pastarasis kolektyvas nustebino dydžiu ir unikalumu. Jam finale dirigavo VDU muzikos akademijos studentė Austėja Marija Kimbartaitė.

„Juzt“ apdovanotas ir už geriausią originalią kompoziciją, o grupės būgnininkas Tuomas J.Räsänenas pripažintas geriausiu konkurso instrumentininku. Specialusis prizas už geriausią standarto interpretaciją atiteko „Matt Deiman“ duetui. Specialusis nepriklausomos radijo stoties „Start FM“ prizas įteiktas saksofonininkui Davitui Avetisyanui, pasirodžiusiam su grupe „Wind Trio“ tik pirmajame konkurso ture. Apdovanota ir tos pačios grupės saksofonininkė Paulina Bakšaitė, tapusi konkurso atradimu.

VJYP – vienintelis šalyje džiazo konkursas, kurio dalyviai atlieka ne tik privalomus džiazo standartus, bet ir savo originalias kompozicijas. Dažna grupė būtent čia surengia savo debiutinį pasirodymą, o vėliau jos nariai sėkmingai įsilieja į šalies džiazo gyvenimą.

Šis konkursas atsiskleidė visą būrį talentų. Čia savo karjerą pradėjo saksofonininkai Juozas Kuraitis, Simonas Šipavičius, Manvydas Pratkelis, Dovydas Stalmokas, Kazimieras Jušinskas, klavišininkas Mantvydas Pranulis ir daugelis kitų kūrybingų improvizuotojų.

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos