36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

La Campagnie des Musiques à Ouïr

La Campagnie des Musiques à Ouïr (Prancūzija):

Denis Charolles - drums, percussions, voice, trombone, etc..
Fred Gastard - bass sax, tenor sax, soprano sax, keyboard
Julien Eil - baritone sax, bass clarinet
Sylvain Bardiau - trumpet

Ši nenuspėjamų šmaikštuolių kompanija žongliruoja visais muzikos stiliais, mėgsta papildyti savo instrumentų arsenalą įvairiausiais skambančiais objektais. Kad ir ką grotų šie vyrukai, publika mielai įsitraukia į nuotaikingus jų spektaklius.

Grupės senbuvis ir siela Denis‘as Charolles – pripažintas perkusinių ir pučiamųjų instrumentų virtuozas, išradingas improvizuotojas. Be jo neapsieina nutrūktgalviški prancūzų projektai –
Denis‘as groja daugybėje grupių. Šio muzikanto raiškos paletėje liejasi populiarios prancūzų muzikos, folkloro, laisvojo džiazo spalvos. Denis‘as Charolles bendradarbiavo su visa plejada iškilių improvizuotojų, tarp jų – puikiai lietuvių publikai pažįstamu prancūzų gitaristu Marcu Ducret.

Saksofonininkas, kompozitorius ir aranžuotojas Fred‘as Gastard‘as reiškiasi daugelyje projektų derindamas komponavimą ir improvizaciją, tarp jų – „Melosolex“, „Le Sacre Du Tympan“, Sylvain‘o Bardiau „Journal Intime“. Jis rašo muziką teatro spektakliams, bendradarbiauja su dainininkais, groja trio „Montagne“. Muziko keliai yra susikirtę su Django Batesu, Michel‘iu Portalu, Marcu Ducret, Sanseverino ir kitais pripažintais kūrėjais.

Julien‘as Eilas virtuoziškai papildo draugų improvizacijas žemais saksofono ir klarneto tonais.

Šiose gastrolėse prie trijulės prisijungė ir geras jų pažįstamas - trimitininkas Sylvain‘as Bardiau. Jo kūrybos akiratis - beveik neaprėpiamas. Sylvain‘as kaip žuvis vandenyje jaučiasi grodamas džiazą ir fanką, salsą ir regį, elektroakustinę ir populiariąją muziką. Savo instrumentų galimybes (muzikantas taip pat pučia tūbą ir fliugelhorną) jis dar praplečia elektronika.

Nuolat kviečiamas kolegų dalyvauti įvairiuose projektuose Sylvain‘as Bardiau taip pat groja solo bei savo suburtame pučiamųjų trio „Journal Intime“, yra Prancūzijos nacionalinio džiazo orkestro artistas.

Muzikas bendradarbiavo su Emmanuel‘iu Bexu, André Minvielle‘u, Rémi Sciuto, Vincent‘u Peirani, Antoninu Rayon‘u, Jacques‘u Higelin‘u, Charles‘u Aznavour‘u, Winstonu MacAnuffu , Calypso Rose, Rodolphe‘u Burger‘u, Camille Bazbaz, Eric Lareine‘u, kitais žinomais atlikėjais. Jo instrumentai skamba penkiuose kompaktiniuose diskuose.

Vilnius Jazz'2012

Nguyen Le "Songs of Freedom"

Prancūzija

Peter Broetzmann’s Full Blast

Šveicarija/Vokietija

Albert Beger - Arkady Gotesman

Izraelis/Lietuva

Hikashu

Japonija

Marc Ayza Group feat. Blurum 13

Ispanija

Michael Formanek Quartet

JAV

La Campagnie des Musiques à Ouïr

Prancūzija

Fuwa Works

Japonija

Tribute to John Coltrane

Lietuva

Omer Klein

Izraelis

European Saxophone Ensemble

Europos Sąjunga

Vladimir Tarasov and Lithuanian Art Orchestra

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2012

Vilkšu Pa Muguru

Lietuva

Singaz

Lietuva

Kaf Kaf

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2012 Guests

Vein feat. Jan Maksimovic

Šveicarija/Lietuva