36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Parxess 600

Lietuva

Mantvydas Pranulis – tp, synth
Dominykas Norkūnas - g
Ignas Kasikauskas - dr

Grupė susibūrė prieš pat konkursą. Visi jo nariai yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) auklėtiniai, jau turi nemenką scenos patirtį ir garbingų titulų. Finale trio atliks kolektyvinės kūrybos kompoziciją „RS L 250”.

Trimitininkas Mantvydas Pranulis yra vienas kūrybingiausių Lietuvoje savo kartos džiazo atlikėjų. Jį jau lydėjo sėkmė „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse. 2015-aisiais Mantvydas čia buvo pripažintas geriausiu instrumentininku ir laimėjo „Grand Prix“ su savo vadovaujama grupe „Brave Noises“.

Su šiuo kolektyvu muzikantas gastroliavo Vokietijoje, Lenkijoje, Didžiojoje Britanijoje, Latvijoje ir Estijoje, pernai išleistas jo debiutinis albumas sulaukė susidomėjimo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

2017 metais Mantvydas triumfavo su kita savo grupe „Allergy+“ Klaipėdos džiazo festivalio konkurse „Džiazo talentai“.

M.Pranulis inicijavo daug džiazo bei alternatyviosios muzikos projektų, grojo MIDI roko operose, socialinėse meninėse akcijose, dalyvavo jaunųjų kompozitorių projektuose. Jis dalinosi scena su daugeliu Lietuvos ir užsienio džiazo bei alternatyviosios muzikos žvaigždžių, tarp jų – Kenny Wollesenu, Williamu Shore’u, Johnattanu Haffneriu, Jonu Meku, Juozu Milašiumi, Daliumi Naujokaičiu, Nina Guo, Kęstučiu Vaiginiu, Simonu Šipavičiumi.

Mantvydas bendradarbiauja su teatro ir kino kūrėjais kaip kompozitorius. Jis parašė muziką režisierės Karolinos Žernytės teatro spektakliui „Pirmapradis“, Kamilės Gudmonaitės spektakliui „Dvi Korėjos“, bendradarbiauja su „Stalo teatru“, yra „Sidabrinę gervę“ pelniusio Kamilės Milašiūtės trumpametražio filmo „Motinos diena“ garso takelio autorius.

Dominykas Norkūnas muzikuoti pradėjo „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje, o vėliau lavino įgūdžius Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje, studijavo pagal „Erasmus” programą Karališkojoje muzikos akademijoje Olborge (Danija). Šiemet gitaristas baigė šiuolaikinės muzikos ir laisvos improvizacijos magistro studijas LMTA.

Dominykas groja ne tik džiazą, bet ir pop-, roko, kantri muziką, dalyvauja įvairaus žanro festivaliuose, bendradarbiauja su teatralais.


Ignas Kasikauskas pernai laimėjo VJYP „Grand Prix“ su grupe „Džiazlaif“. Būgnininko atliekamos muzikos spektras – nuo pop- iki laisvojo džiazo.

Ignas muzikavo su daugeliu žinomų improvizuotojų, tarp jų – Arkadijumi Gotesmanu, Eugenijumi Kanevičiumi, Tomu Razmumi, Arnu Mikalkėnu, pasirodė „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“, „Peronas Jazz“, „Saulkrasti Jazz Festival“, „Roma Summer Jazz festival“ scenose, gastroliavo Italijoje, Vokietijoje, Slovakijoje, Austrijoje, Rusijoje ir kitose šalyse.

Atlikėjas sėsti prie būgnų išdrįso tik paauglystėje ir iš karto suprato, kad tai – jo pašaukimas, tad netrukus pasišventė šiam instrumentui Vilniaus konservatorijoje, vėliau baigė studijas LMTA džiazo skyriuje. Būgnininkas taip pat sėmėsi patirties meistriškumo kursuose Italijoje, Danijoje, Suomijoje.

Vilnius Jazz'2018

Nate Wooley’s Knknighgh Quartet

JAV

Alexander Hawkins - Sofia Jernberg

JK-Švedija

Vincent Courtois

Prancūzija

Brian Marsella Trio

JAV

Ping Machine

Prancūzija

Reinless

Lietuva

Paweł Brodowski: "Krzysztof Komeda – a visionary pioneer of European Jazz"

Lenkija

Shai Maestro Trio

Izraelis

Komeda’s Incarnations

Lenkija-Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018

Parxess 600

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Dushna

Lietuva

Dvi iš Jos

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018 Guests

Džiazlaif

Lietuva