36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Hermia-Ceccaldi-Darrifourcq

Belgija-Prancūzija

Manuel Hermia – sax
Valentin Ceccaldi – cello
Sylvain Darrifourcq – dr

Saksofonas, violončelė, būgnai ir ekstremalių kontrastų muzika. Ši prancūzų džiazo pažibų trijulė nepripažįsta sienų muzikoje, semiasi įkvėpimo įvairiose kultūrose ir muzikos stiliuose, groja bekompromisį, bet visiems suprantamą džiazą.

Saksofonininkas, improvizuotojas, kompozitorius Manuelis Hermia puikiai jaučiasi tiek džiazo, tiek „world music“ stichijose. Dar studijuodamas saksofoną ir džiazą konservatorijoje jis ėmė siekti muzikavimo indiška fleita bansure meistrystės, domėtis indų ir arabų muzika ir netgi pabandė sujungti kūryboje džiazą ir indų ragas, – sukūrė savitą melodinę-harmoninę „rajazz“ sistemą.

Muzikas dirba ir su savo trio, kuriame groja kontrabosininkas Manolo Cabrasas ir būgnininkas Joao Lobo, taip pat muzikuoja etninio „fusion“ grupėje „Slang“, Majido Bekkaso afroorientalistiniame trio, soliuoja bansure.

Hermia bendradarbiavo su daugybe Europos džiazo kūrėjų, tarp jų – Ericu Vermeulenu, Jean-Louisu Rassinfosse’u, Bruno Castellucciu, Samu Gertsmansu, Jean-Paulu Estévienart’u, LievenuVenkenu, Salvatore La Rocca, Sylvainu Romano, o taip pat su įvairių Afrikos valstybių, Indijos, Kinijos, Turkijos atlikėjais.

Violončelininkas Valentinas Ceccaldi taip pat reiškiasi įvairiuose muzikos žanruose – nuo eksperimentinio džiazo iki klasikinių orkestrų. Gerbėjai jau įsidėmėjo individualų jo braižą.

Muzikas yra įkūręs savo trio, taip pat groja scenos partnerio Darrifourcq’o grupėse „In Love with“ ir „MilesDavisQuintet!“, Dominique’o Pifarely’o Septete, Luiso Lopeso „Guillotine” bei daugelyje kitų kolektyvų.

Pastaraisiais metais jis bendradarbiavo su „Orchestre du Tricot“ ir André Robillard’u kurdamas šou „Atomic Spoutnik“, parašė muziką spektakliui pagal W.Shakespeare’o „Audrą“, kurį režisavo Thierry Roisinas.

Violončelininką scena suvedė su daugybe iškilių menininkų, tarp jų – Joëlle Léandre, Jimu Blacku, Leila Martial, Marku Feldmanu, Sylvie Courvoisier, Kevinu Shea, Louisu Sclavisu, Josef Nadju, Olivieriu Benoit, Akosh S., Samueliu Blaseriu, Johnny Cleggu.

Būgnininkas, improvizuotojas ir kompozitorius Sylvainas Darrifourcq’as studijavo klasikinę perkusiją, bet vėliau persėdo prie būgnų ir ėmė groti roką, džiazą bei improvizacinę muziką, išsiugdė savitą braižą ir tapo labai paklausiu muzikantu.

Savos muzikinės kalbos paieškos jį suvedė kūryboje su choreografais, šokėjais, videomenininkais ir scenografais. Daugiau kaip dešimt metų jis buvo saksofonininko Emile’o Parisieno kvarteto būgnininkas, 2009-aisiais pelnė su šiuo ansamblius „Victoire du Jazz“ apdovanojimą.

Dabar jis daug laiko skiria savo grupėms „In Love with“, „MilesDavisQuintet!“ ir „Tendimite“, bendradarbiauja su kompozitoriumi Guillaume Hermenu.

Menininkui teko groti su daugeliu iškilių improvizuotojų, tarp jų – Joëlle Léandre, Tony Malaby, Micheliu Portalu, Louisu Sclavisu, Marcu Ducret, Andrea Parkins, Aksoh S, Kitu Downesu.

Gausios pažintys jį įkvėpė įkurti drauge su dainininke ir kontrabosininke Elise Dabrowski festivalį DA 

Vilnius Jazz'2019

Sofia Rei & JC Maillard

Argentina-JAV

Tommy Got Waxed

Nyderlandai-Lietuva

Hermia-Ceccaldi-Darrifourcq

Belgija-Prancūzija

The Art Ensemble of Chicago - 50th Anniversary

JAV

Ganelin-Vyšniauskas-Pashkevich-Gotesman

Izraelis-Latvija-Lietuva

Rodrigo Amado Motion Trio feat. Alexander von Schlippenbach

Portugalija-Vokietija

Ian Patterson: "Great Black Music: From Africa to Saturn and Beyond"

Airija

Milasius Power Band

Lietuva

Sun Ra Arkestra

JAV

Mockūnas-Mikalkėnas-Berre

Lietuva-Norvegija

Murray – Håker Flaten – Nilssen-Love

JAV-Norvegija

 
Vilnius Jazz Young Power 2019

VR Quartet

Lietuva

I’m Out

Lietuva

MartisMatisLukisVainius

Lietuva

Kanalizacija

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2019 Guests

Castor Stetson

Lietuva